2012 yılında yaşanan elim bir olay sonucu görevi başında hayatını kaybeden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Gülsüm Yiğit Arslan, Sağlık Bakanlığı tarafından görev şehidi kabul edildi.

Gülsüm Yiğit Arslan adına düzenlenen “Şehitlik BelgesiSağlık İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç tarafından kardeşi ve abisine takdim edildi.
Görevi başında hayatını kaybeden Arslan’ın isminin memleketi Ereğli’de hizmet sunan 112 acil sağlık hizmetleri istasyonuna verildiğini de hatırlatan Prof. Dr. Koç, can kurtarma uğruna kendi hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile görev yaptıklarını vurguladı. Prof. Dr. Koç, tüm şehitlerimiz için dua ederek aile bireylerine bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diledi.

Sağlık çalışanının ‘Şehitlik Belgesi’ kardeşlerine teslim edildi
Olayın üzerinden yaklaşık 10 yıl geçmiş olmasına rağmen acılarının hep taze olduğunu belirten Şehit ATT’nin kardeşi İbrahim Yiğit’de “Acımız hep taze. Görev başındaki sağlık çalışanlarını gördükçe kendisini görmüş gibi oluyoruz. Rabbim devletimize zeval vermesin, bu belge bizler için en büyük onur oldu” diyerek teşekkür etti.
İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen şehitlik belgesi teslim törenine Personel Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Hakan Çetinkaya, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Yardımcı Başkan Dr. Alper Çelikdelen ve İl Ambulans Hizmetleri Başhekimi Dr. Erkan Aşık’da hazır bulundu.

Merkez Baknasının KKM'deki zararı ile 545 bin konut yapılabilirdi Merkez Baknasının KKM'deki zararı ile 545 bin konut yapılabilirdi
Editör: TE Bilisim