SAĞLIK-SEN, AFET KOORDİNASYON MERKEZİ KURDU

personel sağlık net

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren teşkilatlarıyla birlikte seferber olan Sağlık-Sen, deprem bölgesinde görev yapan sağlIk ve sosyal hizmet çalışanlarına yardımcı olmak için depremin yaşandığı ilk gün  "Sağlık-Sen Afet Koordinasyon Merkezi Destek Hattı"  oluşturdu. 

10 ilde büyük kayba yol açan depremler dolayısıyla “Afet Koordinasyon Merkezi” kuran Sağlık-Sen, deprem bölgesinde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmeye çalışıyor 

Depremin ilk günü oluşturulan Whatsapp destek hattı ile bölgede görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunlara çözüm bulmaya çalışıldı. Depremzede sağlık çalılanlarının barınma sorununun çözülmesi yetkililerle görüşmeler yapıldı. 

"Rapor Yetkililerle Paylaşılacak" 

Whatsapp hattı üzerinden gelen talep ve sorunları rapor haline getiren Sağlık-Sen'in, raporu Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerle paylaşılacağı öğrenildi. 

"Destek Hattı Destek Vermeye Devam Ediyor"

Oluşturulan destek hattıyla hem depremzede sağlık emekçilerinin hem de bölgede görev yapan sağlık emekçilerinin talep ve beklentilerine cevap vermeye çalışılıyor.

Editör: TE Bilisim