Dina'nın cesedi, 26 Mart günü Filyos Çayı’nda bulunmuş, başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alınmış, 4 kez gözaltına alınan Dursun Acar tutuklanmıştı.Dina’nın tacize uğradığı ve annesine Karabük’ten gitmek istediğini söylediği ses kayıtları da medyada da yer almıştı.

'AİLE VE BÜYÜKELÇİLİĞE BİLDİRİM YAPILMASI ZORUNLU'

Dina'nın ölümü aydınlatılana kadar cesedinin morgda bekletileceği bildirildi fakat Gabon Ankara Büyükelçiliği ve ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, kendilerine haber verilmeden cesedin İstanbul'a gönderildiğini açıkladı.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 71 sayılı genelgesine göre Türkiye’de hayatını kaybeden yabancıların cesedinin ne yapıldığının büyükelçiliklere bildirilmesi gerektiğinin zorunluluk olduğunu belirten Şeker, şunları söyledi:

Kredi faizlerinde Merkez Bankası etkisi: Yüzde 76 görüldü Kredi faizlerinde Merkez Bankası etkisi: Yüzde 76 görüldü

"Cuma günü başsavcılığı, aile ve büyükelçilikle birlikte ortak karar sonucu salı günü cenazenin alınacağını ifade etmek üzere aradık. Kendileri tarafından sözlü olarak bize verilen bilgide 11 Nisan’da, Dina'nın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ifade edildi. Karabük’teki soğuk havalarda maksimum eksi 4 dereceye ulaşılabildiği, İstanbul’da ise eksi 18 derecelere ulaşılabildiği için gönderildiği söylendi. Biz bunun kesinlikle hukuka aykırı ve mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz."

Avukat Şeker ayrıca, Dina’nın cesedinin taşınmasının zaruri olması durumunda kanunen Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi gerektiğini de ifade etti.(Cumhuriyet)

Editör: TE Bilisim