Bizler sizlerin balkonlardan alkışladığı ‘’hakkınız ödenmez’’ dediğiniz sağlık çalışanlarıyız. Pandemi döneminde ölümle burun buruna gelmiş işimize sımsıkı sarılmışız, sokaklara çıkmaya korkulan dönemlerde hastane koridorlarında ölümle burun buruna gelmiş, ailesinden sevdiklerinden uzak kalmış fazla mesailerle sağlığımızı  tehlikeye atmışız..

Deprem olmuş depremzede olduğumuz halde işimize dört kolla sarılmış, kendimizden çok hastalarımızı düşünmüşüz ..bir can çok değerli olmuş, bir nefes bir ses alabilmek için insanüstü bir çaba harcamışız severek yapmışız..  Hayatın başlangıcından hayatın bitimine kadar olan uzun yolculukta sağlığınızı emanet ettiğiniz sağlık çalışanlarıyız biz.. Nerede bir acı, nerede bir gözyaşı , nerede bir mağduriyet görseniz yanına bir sağlıkçı eli görür gözleriniz.. Nere yaraysa , nere kanarsa oraya şifadır sağlık çalışanı cinsiyeti farklıymış, yaşı küçükmüş ya da büyükmüş, dili , dini inancı farklıymış ayrımı gözetmeksizin yolunuza eşlik eder sağlık çalışanı..
Bizler sizlerin hakaret ettiğiniz, her fırsatta darp ettiğiniz sağlık çalışanıyız. Her şeye rağmen vazgeçmemişiz bu uğurda bir çok canımızı görevinin başında kaybetmişiz bırakıp gitmeye gönlümüz razı gelmemiş.. biz giydiğimiz formayı sevmişiz, en yorgun gece nöbetlerinin sonundaki ‘’elinize sağlık hemşire hanım-bey’’ demenizi sevmişiz , üzerimize sinen ilaç kokuları olmuş parfümlerimiz..  Hasta tedavisine etkin katılmışız, hasta mahremiyetini ve hasta haklarını korumuşuz .. Öğle arasında yemeğe giderken hastalarımızı  başka bir arkadaşımıza emanet etmeye kıyamamışız saatlerce kişisel ihtiyaçlarımızı karşılamayı unutmuş yine de hastalarımızı yalnız bırakmamışız. Ailenin yanında olamadığı durumlarda yaşı kaç olursa olsun her hastaya tutacak bir el olmuşuz aile bilmişiz hepsini..
Gözünüzün görmediği yerde gözüz biz. kulağınızın duymadığı  yerde kulak, adım atmak için zorlandığınızda kolunuzdaki destek biziz ..
Şartlar kötüymüş, maaşlarımız yetersizmiş, özlük haklarımız yokmuş , mobingler çokmuş dediğimiz yerde daha fazla var olmanın mücadelesini vermişiz, vereceğiz..  
BUGÜN  VE YARIN .. YAŞAMINIZIN HER ANINDA SAÇINIZIN TELİNE ZARAR GELDİĞİ HER DURUMDA ARKANIZDA DURAN KOCAMAN BİR SAĞLIK ÇALIŞANIYIZ BİZ.. DÜN VARDIK BUGUN YİNE VARIZ YARIN YİNE OLACAĞIZ EĞER BİR HASTAMIZ TRAFINDAN İŞİMİZİN BAŞINDA ÖLDÜRÜLMEZSEK..

Büşra ŞAHİNER

Personel Sağlık Net Yazarı

Editör: TE Bilisim