Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Meclis'e gelmesi beklenen kamu görevlilerine yönelik düzenleme hakkında açıklama yaptı. Yalçın, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasının yanında yüzde 6 artık ve enflasyon farkının da verilmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın, enflasyon verilerinin 5 Temmuz’da açıklanacağını hatırlatarak, “Meclis’e gelmesi beklenen en düşük memur maaşını 22.000₺”ye çıkaracak düzenlemenin dışında tutulması gereken 6. Dönem Toplu Sözleşme’de hüküm atlına altığımız %6 artış ve enflasyon farkı, çalışanlar arası ücret adaleti konusunda yeni tartışmaların önüne geçmede önemli katkı sunacaktır” dedi.

Yapılacak düzenlemenin Ocak ayında olduğu gibi refah payı olarak verilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Siyasi irade tarafından da ifade edilen ‘kamu görevlilerine kira yardımı’ hususu ve 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge konusu da çözüme kavuşturmalıdır. Maaş/ücret artışları, muafiyet ve ilave düzenleme gibi önemli adımların atıldığı ve farklı başlıklar üzerinden birçok kesimi ve alanı ilgilendiren uygulamaların hayata geçirildiği 2023 yılı; alım gücünü yükseltecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, eksiklikleri giderecek ilave tedbirler ve iyileştirmelerle Türkiye Yüzyılına yakışır şekilde tamamlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme’den beklentilerini sıralayan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Yüzyılını; ortak akılla, paydaşlıkla, sorunlara aynı pencerelerden bakarak ve adil kararlar alarak birlikte inşa edebileceğimiz önümüzde önemli bir süreç var. Fiilen Temmuz ayında, hukuken 1 Ağustos tarihinde başlayacak 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri; mağduriyetlerin bitmesi, tekliflerin kazanıma dönüşmesi ve beklentilerin hayata geçmesi halinde “Türkiye Yüzyılı”na yakışır bir şekilde tamamlanmış olacaktır. Kamu İşvereni de 4688 sayılı Kanunun süre yönünden zaaflarını ve kapsam yönünden eksikliklerini dikkate alarak; 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecine özel ihtimam göstermeli, pazarlığı kolaylaştıracak, süreyi tasarruflu kullanacak şekilde masaya teklifle gelmelidir. Mühendis, müfettiş, şube müdürü, akademik personel başta olmak üzere kamu görevlilerinin ücret skalasındaki bozukluğun giderilmesi, alım gücünün yükseltilmesi, çarpıklığın düzeltilmesi, kamu personel sisteminin onarılması ve emeğin, birikimin, kariyerin hak ettiği konuma gelmesi için mücadelemiz sürecektir.”

 

Bakanlık: Taban Ek Ödemelerini Bayramdan Önce Ödeyin Bakanlık: Taban Ek Ödemelerini Bayramdan Önce Ödeyin
Editör: TE Bilisim