Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor

Altı yıl önce açılan Hitit Üniversitesi Erol Olçok hastanesinde klimalar yetersiz kaldığı için hastalar hastalığın yanında sıcaklarla da boğuşuyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Erol Olçok Hastanesi’nde klima yetersizliği nedeniyle artan şikayetler nedeniyle hastaneye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. 

İHALESİ YAPILMIŞ

Yaz başından bu yana klima yetersizliği nedeniyle hastaların mağdur olduğunu ifade eden Tahtasız, “Yetkililerden aldığım bilgiye göre yeni klima üniteleri için ihale yapılmış ancak en erken 1.5 ay sonra tamamlanacak. Ülke genelinde ve ilimizde devam eden aşırı sıcaklıklar nedeniyle Erol Olçok hastanesindeki klimalar yetersiz kalıyor. Hastalar sıcaktan dolayı bunalıyor. Ayrıca sıcak hava ile birlikte mikropların çoğalma riski de artıyor. Şu an yalnızca Acil Servis, Ameliyathane ve Yoğun bakım sağlıklı bir şekilde soğutuluyor. Sıra beklemekten perişan olan hastaları bir de sıcaklar bunaltıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu. 


Kaynak: Osmancikhaber
Editör: TE Bilisim