Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu

Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, 1978 yılında Ordu ilinin Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Orta öğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1997 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Mecburi hizmetinin ardından, uzmanlık eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı'nda tamamladı. 2013 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Acil Servisi'nde yardımcı doçent olarak çalıştıktan sonra, 2017 yılında doçent olarak Adnan Menderes Üniversitesi'ne atandı. 2019 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Bağcılar SUAM hastanesine atanan Türkdoğan, aynı tarihlerde Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı'nı yürüttü. AFAD ile birlikte İstanbul Sağlık Afet Planı'nın geliştirilmesi gibi birçok projeyi yürüten Türkdoğan, 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyon ve ambulans sayısının artırılması da dahil olmak üzere birçok başarılı projeyi yürüttü. İstanbul Kartal’da çöken bina ve İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanında gerçekleşen uçak kazası gibi elim olaylarda sağlık hizmetleri ihtiyacını karşılamaya yönelik başarılı çalışmalara imza atan Türkdoğan, AFAD ve Kızılay ile birlikte Elazığ Depremi çalışmalarında da aktif görev aldı. Evli ve bir çocuk babası olan Türkdoğan, orta derecede Arapça ve iyi derecede İngilizce bilmektedir. 
Ordu ili Kumrulular Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği başkan yardımcılığı görevini yürüten Türkdoğan'ın, ulusal ve uluslararası alanda 116 akademik çalışması bulunmaktadır. Şubat 2022’de yayınlanan Kriter dergisinde "Sağlık Teknolojilerinin Geleceği Hakkında Zihin Haritası" adlı makaleyi yazdıktan sonra, Mart 2023'te ise "Dünyada ve Türkiye'de Afet Yönetimi" adlı bir makale yayımladı. 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından pandemi süreci, Kartal’da çöken bina ve Sabiha Gökçen Havaalanında gerçekleşen uçak kazasında, sağlık hizmetleri alanında sürdürdüğü başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür belgeleriyle taltif edilmiştir.

Editör: TE Bilisim