19 yaşındaki Rojin Elveren, özel bir klinikte geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonucunda hayatını kaybetti. Bu trajik olayın ardından baba, hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundu ve "Bu açık bir cinayet" şeklinde açıklama yaptı.

Ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı Ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul'da kasiyerlik yapan Rojin Elveren, aşırı kilolarından kurtulmak için mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Anlaştığı 49 yaşındaki doktor E.V. ile Kâğıthane'deki özel bir klinikte buluştu. Doktor E.V., ameliyatı Bağcılar'daki özel bir hastanede gerçekleştireceğini belirterek Rojin'i buraya çağırdı. Geçen çarşamba günü Rojin Elveren, Bağcılar'daki özel hastaneye gitti. Ameliyat öncesi tetkikler yapıldı ve Rojin daha sonra ameliyata alındı. Ancak ameliyat beklenenden uzun sürdüğünde ailesi endişelenmeye başladı. İddiaya göre, aileye Rojin'in ameliyat sırasında durmayan kanamalar nedeniyle hayatını kaybettiği söylendi. Baba Murat Elveren, yaşananlara inanamayarak hastane, doktor E.V. ve ameliyat ekibi hakkında polise şikâyetçi oldu. Savcılık soruşturması kapsamında Rojin'in cenazesi, inceleme için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. İncelemenin ardından cenazesi ailesine teslim edildi ve Rojin, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

“KALP RAHATSIZLIĞI VARMIŞ” İDDİASI

Kızını kaybeden acılı baba Murat Elveren, “Bize ameliyat başladıktan bir süre sonra Haber geldi ‘Kanaması oldu durduramıyoruz’ dediler. Meğer kızım o anda zaten ölmüş. Kızımın atar damarı patlamış. Birkaç saat sonra gelip bize başınız sağ olsun dediler. Hastaneden başka bir açıklama dahi yapılmadı. Adli Tıp’tan cenazemizi alırken kızımın kalp ritimlerinin bozuk çıktığını öğrendik. Meğerse kızım ameliyata zaten uygun değilmiş. Kızımın EKG’sini çekmişler tahlillerinin sonucu dahi gelmeden ameliyata başlamışlar. Kalbinde ritim bozukluğu çıkmış ona rağmen ameliyata almışlar. Bu göz göre göre bir cinayet. Bunun sorumluları en ağır cezayı çeksin. Hayatının baharında gencecik evladımı gelinlik giymeden toprağa verdim. Madem kızımın kalbi bu ameliyatı kaldırmayacaktı neden yaptılar? 40 bin liraya yakın para ile anlaştı. Kızım canından olmak için miydi? Bunun sorumluları en ağır şekilde cezalandırılsın. Hastane de Doktor da iyice araştırılsın istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim