DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de katıldığı Lider Masası programında İsmail Küçükkaya ve Bengü Şap Babaeker’in sorularını yanıtladı. Programda, iktidarın yolsuzluk iddialarıyla ilgili izleyecekleri tavra ilişkin sorular da yöneltilen Babacan, “Yapılan ne var ne yoksa, denetim çalıştırılır. Bir rövanşizm olmaz. Bu kadar haksızlık hukuksuzluk yapıldı, ‘Çivi çiviyi söker. Biz de hukuksuz bir şekilde bunların canına okuyalım.’ Öyle bir şey yok. Devr-i sabık olmamalı yani. Suçun ferdiliği diye bir şey var. Denetim mekanizmaları çalıştırılır, bunun sonucunda da hatası olan, hukuksuz olan kim var kim yoksa onun yaptırımı gelir. Başka türlü de olmaz. Vaka vaka bakmak lazım. Kim gerçekten yanlış yaptıysa..” şeklinde konuştu.

Babacan, yolsuzlukla ilgili iddiaların hesaplaşma ve helalleşme ile nasıl çözüleceği sorusuna ise aynı yanıtı vererek, denetim mekanizmalarının çalıştırılması gerektiğini belirtti. Babacan, “Biz de hukuksuz bir şekilde bunların canına okuyalım.” şeklinde bir yaklaşımın doğru olmadığını vurgulayarak, suçun ferdiliği ilkesine uygun bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Tüketicilere uyarı: Magnum dondurmaları toplatılıyor Tüketicilere uyarı: Magnum dondurmaları toplatılıyor

DEVA Partisi lideri, ayrıca devletin güçlerinin birbirinden ayrılması ilkesinin önemine de dikkat çekti. Babacan, yolsuzluk iddialarının araştırılması ve yargı sürecinin işletilmesi için, devletin denetim ve yargı gücünün bağımsız bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Programda ayrıca, Babacan’ın ekonomi, eğitim, sağlık ve dış politika gibi konulardaki görüşleri de ele alındı. DEVA Partisi lideri, ülkenin sorunlarının çözümü için farklı kesimlerin ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, siyasi partiler arasında işbirliğinin önemine işaret etti.

Editör: TE Bilisim