Bankacılık sektöründe faizlerde hareketlilik gözleniyor. Yıllık ihtiyaç kredi faizlerinin yüzde 40'a kadar çıktığı belirtilirken, TL mevduat faizlerinin ise yüzde 40'ın altına gerilediği ifade ediliyor. Ticari kredilerde ise arzın sınırlı olduğu ve krediye erişimin hala zor olduğu biliniyor.

Ticari kredilerdeki düşük arz nedeniyle bankaların ticari kredi vermekte çekimser davrandığı belirtiliyor. İhtiyaç kredilerinde ise kamu bankaları başta olmak üzere bankaların faiz oranlarını artırdığı ifade ediliyor. Kamu bankalarının 70 bin liraya kadar olan ihtiyaç kredilerini aylık yüzde 2,64 faizle kullandırdığı belirtilirken, özel bankaların faiz oranlarının bankalara göre farklılık gösterdiği kaydediliyor.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu

Bankacılık sektörü kaynaklarına göre, ihtiyaç kredi faizlerinde artış yaşandığı ve bazı bankalarda faiz oranlarının yüzde 40'ın üzerine çıktığı ifade ediliyor. Mevduat faizlerinin ise düşüş gösterdiği ve yüzde 40'ın altına indiği belirtiliyor. Ayrıca, vadelerin kısaldığı ve ihtiyaç kredilerinin genellikle 12 ay vadeli olarak kullandırıldığı ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim