Gözde S. Kadıoğlu

Elon Musk’ın Twitter’a okuma kısıtlaması getirmesi pek çok kullanıcıyı alternatif mecralara yönlendirmeye başlamıştı. 

Meta çatısı altında yeni bir sosyal medya platformu olarak duyurulan Threads ise henüz hazırlık aşamasındaydı. 

Musk’ın kısıtlamadan geri adım atmaması, üzerine Tweetdeck’e de aynı limiti koyması sonrası artan Twitter göçü, Threads’in hızlıca açılmasına vesile oldu.

Öyle ki uygulamaya ilk 2 saatte 2 milyonun üzerinde kullanıcı kayıt oldu, sabah 05.30 itibariyle bu sayı 4 milyonu aştı. 

THREADS’E NASIL KAYIT OLUNUR

Meta’nın bir uygulaması olan Threads’i, Instagram hesabınızdan kolayca indirmeniz mümkün. Bunun için arama kısmına ‘threads’ yazıp bilet emojisi çıkınca tıklamanız gerekiyor. Ya da arkadaş listenizden platforma katılanların size link atmasını bekleyebilirsiniz. 

KULLANICI ADI DETAYI

Threads’deki kullanıcı isimleri, Instagram ile aynı. 

Uygulamaya kayıt olduktan sonra Instagram sayfasında, profil fotoğrafı altında beliren ve @ işareti ile beliren sayı, Threads’e kaçıncı sırada kaydolduğunuzu gösteriyor. 

Açılan hesap Instagram ile bağlantılı olduğu için, orada takip edilen hesaplar Threads'te açıldığında otomatik olarak takibe alınmış oluyor. Bunu, 'pending' (bekleyen) sekmesinden iptal etmek mümkün. 

ZUCKERBERG’E TWEET ATTIRAN UYGULAMA

Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, 11 yıl aradan sonra ilk kez, Threads’in kuruluşuna atıfta bulunan ve platformların benzerliğini vurgulayan bir tweet attı. 

ELON MUSK’TAN İLK TEPKİ

Twitter’a kısıtlama getirerek eleştirilerin hedefi olmakla beraber Threads’e büyük avantaj sağlayan Elon Musk, yeni platformla ilgili olarak bir hesaba yazdığı yanıtta şunları belirtti: Twitter'da yabancılar tarafından saldırıya uğramak, acıyı gizleme üzerine kurulu sahte Instagram mutluluğuna kapılmaktan çok daha iyidir.

Ardından bir başka kullanıcının Threads uygulamasının Twitter’ın bire bir kopyası olduğunu ima eden görsel paylaşmına kahkaha atan emoji ile yanıt verdi. 

AB ÜLKELERİNDE HENÜZ YOK

Threads uygulamasının, veri gizliliğinin Avrupa'da sorunlara neden olabileceği gerekçesiyle başlangıçta Avrupa Birliği üyesi ülkelerde kullanıma açılmayacağı açıklanmıştı. 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu

KULLANICI KAYIT REKORU KIRDI

Threads, ilk 7 saat içinde 10 milyondan fazla yeni kullanıcı ile sosyal medya rekoru kırdı. 

İLK PAYLAŞIMLARDA MİZAH ÖNE ÇIKTI

Günün ilk saatleriyle birlikte Türkiye'deki üyelikler hızla artmaya başladı. Yapılan paylaşımlarda Twitter ve Elon Musk'a gönderme yapanlar çoğunlukta...

Odatv.com

Editör: TE Bilisim