Ziraat Bankası bankada 10 yıl ve üstünde hizmet vermiş çalışanlarına değeri 31 bin lira olan Longines marka saat hediye etti. Bu hediye karşısında şaşıran çalışanlar ise aldıkları hediye saatleri satmaya başladı. İddiayı gündeme getiren tv100.com yazarı Barış Yarkadaş da şaşkınlığını gizleyemedi ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Kaçara değeri 300 milyon lirayı bulan saatler için dikkat çekici sorular sordu.
Barış Yarkadaşın tv100.comdaki "Duyunca ben de inanamadım: 300 milyon TL’lik hediye mi olur!" başlıklı yazısı

Ziraat Bankası, kuruluşunun 159. yılı dolayısıyla, bankada 10 yıl ve üstünde hizmet vermiş olan personeline saat dağıtıyor.

Diyebilirsiniz ki; ‘’Ne güzel işte... Personeline değer veriyor. Ne var bunda?”

Ancak kazın ayağı öyle değil…

Banka yönetimi, sayıları 15 bini bulan 10 yıl ve üstü çalışanlara ETİKET FİYATI 31 BİN TL OLAN İSVİÇRE YAPIMI LONGİNES MARKA saat hediye ediyor.

Cuma günü dağıtılmaya başlayan saatleri gören personel, önce ne yapacağını şaşırıyor.

Zira; maaşları 10 ile 12 bin TL arasında değişen personeller, 31 bin TL değerindeki saatlerin kendilerine verilmesi karşısında şaşkına uğruyor.

SATMAYA BAŞLADILAR…

Üzerinde “Kuruluş yıl dönümü hatırasıdır…” yazan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir iş insanı olan Satılmış Gürbüz’e ait GÜRBÜZ SAATÇİLİK etiketi taşıyan saatler bir süre masaların üstünde kalıyor.

Ancak işin şekli aynı gece değişiyor…

İlk şaşkınlığını üzerlerinden atan ve hediyelerini teslim alan personeller, Longines marka saatlerini cuma gecesinden itibaren SAHİBİNDEN.COM’da satışa çıkarıyor.

Üstelik haraç mezat…

Kimi 20 bin kimi ise 17–18 bin TL’ye satmaya çalışıyor.

Banka yönetimi, saatlerin sitelerde satılmaya başladığını görünce, personeli uyarıyor ve ‘’Satıştan kaldırın’’ diyor.

Bu yazıyı yazarken, adı geçen siteye girdim ve gözümle gördüm. Sahibinden.com’da 20-21–22 Kasım 2022 tarihi itibariyle satışa konulan Longines marka yüzlerce saat var.
GENEL MÜDÜRÜ ARADIM…

Bu bilgileri netleştirdikten sonra Ziraat Bankası’ndan emekli olan üç tanıdığımı aradım ve bilgileri doğrulatmak istedim. Zira; mevcut personelleri arasam başlarına iş açabilirdim.

Emekli dostlarım bir saat içinde geri dönerek “Ne yazık ki; bilgilerin tamamı doğru” dediler.

Bunun üzerine bu kez Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Kaçar’ı önce makamından ardından ise cep telefonundan aradım. Geri dönüş olmayınca cep telefonuna konuyu anlatan bir mesaj yazdım.

Kaçar, adeta sessizliğe büründü.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR…

Bankanın Genel Müdürü Kaçar, telefonlarımıza çıkmadığına göre, kendisine sorularımızı buradan yöneltelim:

- Ziraat Bankası’nda 10 yıl ve üstünü dolduran personele hediye ettiğiniz İsviçre yapımı Longines marka yaklaşık 15 bin saatin tanesini kaç eurodan aldınız?

- Bu saatlerin piyasadaki etiket fiyatı 31 bin TL olarak görünüyor. Saatleri etiket fiyatı üzerinden mi yoksa toplu alımlardaki indirimli fiyat üzerinden yani; 20 bin TL’den mi aldınız?

- İndirim yapıldıysa her bir saat için kaç euro ödediniz?

- Eğer 15 bin saat için indirimli alım yapıldıysa bu bile 300 milyon TL demektir. Bankanız bu parayı hangi ihtiyaç sonucu harcadı?

- Piyasada onlarca Türk markası saat varken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürekli olarak “yerli ve milliliğe’’ vurgu yaparken, neden yabancı bir markayı tercih ettiniz?

- Hediye saatleri alırken Gürbüz Saatçilik’i tercih etmenizin özel bir sebebi var mıdır?

- Alımlar ihale yoluyla mı yapılmıştır?

İSRAFA AYARLI SAATLER…

- 2022 yılının Mart ayından bu yana süren saat alımları için bankanızın bütçesinden 300 milyon TL’ye yakın bir para harcandığı doğru mudur?

- Çiftçilerimiz büyük bir ekonomik kriz içerisindeyken, kamu kaynaklarının İsviçre saati alınarak yurt dışına aktarılması hakkındaki düşünceniz nedir?

- Bankanız, saatlere para harcamak yerine aynı kaynağı geçim sıkıntısı yaşayan personelinize dağıtsaydı daha faydalı olmaz mıydı?

Editör: TE Bilisim