Kuzey Makedonya'mo Kalkandelen şehrindeki devlet hastanesinde çıkan ve 14 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardında Sağlık Bakanı Venko Filipçe istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde Kalkandelen Devlet Hastanesi Kovid Merkezi'nde çıkan yangından sonra ülke kamuoyunda ihmaller ve sorumlular üzerine ciddi tartışmalar yaşanıyor. 

Sağlık Bakanı Filipçe, olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında istifasını Başbakan Zoran Zaev'e sunduğunu açıkladı.

Ülkedeki ilk kovid-19 vakasının 1,5 yıl önce tespit edildiğini ve o günden bugüne kadar vatandaşlar önünde her zaman açık ve şeffaf bir şekilde durduğunu söyleyen Filipçe, "Hiçbir zaman eleştirilerden kaçmadım. Hiçbir zaman yanıtsız kalmadım. Hiçbir zaman salgın mücadelesini kazanmaktan kaçmadım. Tüm aldığımız kararlar eşsiz bir amaç olan halkın sağlığının korunması içindi." dedi.

Kalkandelen'deki son trajedinin kendisini derinden yaraladığını ifade eden Filipçe, "Vefat edenlere çok üzüldüm. Ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu acıyı tarif edecek ve kaybı giderecek kelime yok. Doktor ve bakan olarak onura sahip olduğunu ve ahlaki nedenlerden ötürü Başbakan Zoran Zaev'e yazılı istifamı sundum. Çalışmamda bana inanan ve beni destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Balkan News/Time Balkan

Editör: TE Bilisim