Bingöl’deki hastanelerde, 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrasında mesainin ilk günü ile birlikte büyük yoğunluk yaşandı. Ancak, yaşanan yoğunluğa rağmen bazı branşlarda doktor sayısının yetersizliğinden dolayı birçok hasta muayene olamadığı için mağdur oldu.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’ne bayram tatili sonrası mesainin ilk gününde sabahın erken saatlerinde sıra almak için giden birçok hasta doktor sayısı yetersiz olduğu için sıra bile alamadan evine geri döndü.

YETKİLİLERDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ

Doğum Hastanesi’nin zaten şehrin dışında olduğunu ve oldukça uzun bir yol katetmek zorunda kaldıklarını belirten hastalar, bir de buna doktor yetersizliği eklenince muayene olmak için sıra bile alamadan eve geri dönmek zorunda kaldıkları için büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek duruma tepki gösterdiler. Yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesini isteyen hastalar, “Sabahın 6:30’unda Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne Kadın Doğum Polikliniği’nde muayene sırası almak için saatlerce bekledik. Ama birçok hasta sıra bile alamadan evine dönmek zorunda kaldı. Bize söylenen bugün Kadın Doğum Uzmanı 3 doktorun muayene yaptığı yarından itibaren Cuma gününe kadar ise doktor sayısının 2 olacağı yönünde oldu. Nüfusu 300 bine dayanan Bingöl’de özellikle Kadın Doğum branşında doktor sayısının yetersiz olmasından dolayı saatlerce sıra için beklediğimiz hastane kapısından sıra bile alamadan evimize dönmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca köylerden ve ilçelerden gelen hastalar da var. Aynı mağduriyeti onlar da yaşıyor. Yetkililerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini ve bu alanda yaşanan sıkıntıyı gidermesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

FİKRİ ONUR TOMAKA   

ESWT Şok Dalga Cihazları: Kronik Ağrıların Modern Çözümü ESWT Şok Dalga Cihazları: Kronik Ağrıların Modern Çözümü


Kaynak: Bingolkenthaber

Editör: TE Bilisim