Eylül maaşları hesaplarına yatan sağlık çalışanları bu ay yeni bir şok ile karşılaştı. Bir ay önce aldığı maaşı sonraki ay alamayan sağlık çalışanları bu seferde vergi dilimi mağduru oldu

personel sağlık / özel haber

Vergi Dilimi Şoku

Sağlık Çalışanlarının büyük kısmı Eylül itibariyle  % 20'lik vergi diliminden % 27'lik vergi dilimine girdi.  Bu durumda haliyle maaşlarda düşüşe neden oldu. Zaten enflasyon nedeniyle Temmuz'da alınan zam buhar oldu maaş eksiye düşmüş durumdaydı. Enflasyon verilen zammı sildiği gibi birde mevcut maaş eritti. 

Sağlıkçılar Ek İş Arıyor

Sağlık Personelinin Oy Tercihini neler Etkiledi Sağlık Personelinin Oy Tercihini neler Etkiledi

Geçim sıkıntısı çeken sağlık personeli emsali memurlardan daha düşük ücretlere çalışıyor.  Ek iş arayan sağlık çalışanları memleketlerinden yetiştirdiği tarım ürünlerini iş yerlerinde arkadaşlarına satarak para kazanmaya çalışıyorlar. Bazı sağlık çalışanlarının kırtasiye, elektirkçi, manav ve kırathanelerde çalıştığını görüyoruz biliyoruz.

Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya gibi illerde sağlık personelinin kaçak olarak özel sağlık kuruluşlarında çalıştıklarıda oluyor. 

Şiddet olayları bitmiyor

Yaptıkları işe karşılık düşük maaş alan sağlıkçılar her an sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalabiliyorlar. Basına günden onlarca sağlıkta şiddet haberi düşmektedir. 

Borçlar Çığ Gibi Büyüdü

Sağlık Çalışanlarının git gide kötüye giden hayat standartları kredi kartı ektrelerine de yansıdı. Birden fazla kredi kartı ve ihtiyaç kredisi ödemesi bulunan sağlık personeli sayısı had safada. Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasından yapılan banka maaş promosyon anlaşmasında ödencek para puanları kredi kartı çıkaramayan sağlık personeli alamadı. Kötü sicil ve düşük kredi notu nedeniyle kredi kartı çıkarmaya dahi ekonomik gücü olmayan sağlık personeline para puanların ödenmemesi de ayrı bir vicdan sızlatan durum

Editör: TE Bilisim