Paeamdeik Sürücüler sorunları

- İlk ve Acil Yardım ( Paramedik) mezunu olmamıza rağmen bulunduğumuz kadrodan dolayı diplomamızı kullanamamaktayız

, - 7/24 esasına göre hizmet veren 112 sisteminde tüm illerde farklılıklar olarak 12 saat / 8 saat şeklinde vardiyalar halinde çalışmaktayız ve bu durum ekip bütünlüğünü ve işleyişi bozmaktadır.

- 112 Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği ile İşçi Kanunu Maddeleri maalesef hemen hemen her konuda çatışmaktadır. Örneğin; ASH Yönetmeliğinde 7/24 kesintisiz hizmet verilir maddesine karşın 4857 sayılı İŞ Kanunu 68. Maddesine göre İşçi Kadrosu personelinin 1 saat yemek molası olmalıdır, yine aynı şekilde İş Kanunu Madde 4’e göre işçi günlük 11 saat çalıştırılabilir maddesi bulunmaktadır.

- Çalışma saatlerinden ötürü ekip bütünlüğümüz bozulmakta, özellikle büyük illerde ( İstanbul, Ankara, İzmir gibi) 12 saat ve 8 saat çalışmaktan kaynaklı sürücü eksiği oluşmaktadır.

- Ülkemizde yaşanan doğal afet ve büyük olaylarda İlk ve Acil Yardım diplomasına sahip olarak açıktan atanmamıza rağmen ASH Yönetmeliği görev ve yetki kullanımı doğrultusunda müdahale edememekteyiz.

- İl dışı ve Yurtdışı görevlendirmelerine başvuru yapamamakta ve gidememekteyiz.

- Vardiya geliş ve dönüşlerinde vasıta bulamadığımız için zor durumda kalmaktayız, özellikle kırsalda yaşayan arkadaşlarımız daha fazla sıkıntı yaşamaktadır.

- Gece vardiya çıkışlarında özellikle kadın personel arkadaşlarımız bir çok problemlerle defalarca karşılaşmıştır. - Sağlık personeli olmamıza rağmen bakanlığın verdiği hiçbir haktan yararlanamamaktayız

. - Özlük haklarımız yok denilecek kadar az.

- Tayin-Becaiş gibi durumlarda 4/A kadrosunda çalışanların; Hizmet puanı, Alt bölge tayini olabiliyorken, 4/D kadrosunda çalışan bizleri tayin konusunda ki durumu belirsizdir.

- Mesai arkadaşlarımız (4/A Statüsünde çalışan personel) haftalık çalışma saati 40 saat iken, bizlerin haftalık çalışma saati 45 saatir

. - Çalışma şartlarımızdan kaynaklı olarak sosyal hayatımız minimum düzene inmektedir.

Paramedik Sürücülerin Talepleri

Sürekli işçi muhtar seçildiğinde işine son verilir mi? Sürekli işçi muhtar seçildiğinde işine son verilir mi?

  - İlk ve Acil Yardım mezunu olup işe girişinde İlk ve Acil Yardım mezunu şartı ve KPSS puanı sıralaması ile açıktan atanmış olan bizlerin 657’ye tabi 4/A statüsüne geçilmesi en büyük isteğimizdir.

- Mesai saatlerimizin ve 112 ASH sistemine entegre bir şekilde 24 saat çalışma isteğimizin düzenlenmesi istiyoruz.

- Diplomamızı kullanmak istiyoruz. - Özlük haklarımızın iyileştirilmesini talep etmekteyiz.

- Sağlık Bakanlığı KPSS ve Lisans/Önlisans şartı ile yaptığı bu alımı İşçi Kadrosuna almışken, Geçmiş yıllarda Hazine ve Maliye Bakalığı ve İç İşleri Bakalığı KPSS ve Lisans/Önlisans şartı ile yaptığı alımları 657 tabi olarak Sözleşmeli Personel kadrosuna almıştır (Ekte yer verilmiştir)

Paramedik Sürücüler Arz Dosyası-1.pdf

Editör: TE Bilisim