Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ın kongre kararı almamak ve genel merkez ataması ile sendikayı yönetmek için yıllardır şubeyi kapatıp açtığı ve birinci olağan kongreyi yapmadığı iddia ediliyor.

SANDIK KURULMASINI İSTİYORLAR

2015 yılında kurulan ve 2018 yılında yetki alan Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şubesinin Kocaeli’de yaklaşık 4 bin üyesi bulunuyor. Sendikanın üyeleri birinci olağan kongrenin yapılmasını ve sandık kurulmasını istiyor. Sağlık çalışanı olarak bir yerde kadrosunun gözükmediği ve atamayla göreve gelen Öz Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ın üyelere yönelik hiçbir faaliyet yapmadığı konuşulurken, nasıl ataması yapıldığı da üyeler tarafından merak ediliyor.

“FAZLASINI VERMEK İÇİN”

Sendikanın atama ile yönetilmesine itiraz eden üyeler, şeffaf bir şekilde yönetilip hesap verebilir denetlenebilir konuma getirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Kocaeli il Sağlık Müdürlüğü temsilciliği görevini yürüten Emrah Sezer, bugün kongrede aday olacağını duyurdu. Sezer;” Her sağlık isçisinin haklarını savunmak doğru bildiğimden şaşmadan hukukun bizlere verdiği haklara dayanarak elimizden ne geliyor ise fazlasını vermek için karşınıza Kocaeli Öz Sağlık İş Şube Başkan aday olarak çıkmış bulunmaktayım. “dedi.

“SİZLERDEN BİRİYİM”

Emrah Sezer adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;”“il Sağlık Müdürlüğünde çeşitli görevlerde çalışmış şuan evrak kayıt biriminde görev yapmaktayım. Sadece sendikacılık değil sivil toplum örgütlerinde çeşitli görevlerde bulunmuş sağlık isçisi olarak sizlerden biriyim. Eski Başbakanımız merhum Necmettin Erbakan’ın kurulmasını istediği Hak İş Konfederasyonu'nun eski Başkanlarından ve aynı zamanda eski Bakanlarımızdan olan ilimizin yettirdiği değerlerden biri ve Sendikacılığa gönül vermiş merhum Necati Çelik’in fikirleri ve enerjileri ile Öz Sağlık is Genel Başkanımız Devlet Sert’in vizon ve misyon anlayışı ile karşınızdayız.

3 bakan haricinde hiçbir bakanın yeri garanti değil 3 bakan haricinde hiçbir bakanın yeri garanti değil

SEZER ADAY OLACAK

Hali hazırda dönemin şartlarından dolayı atanmış Kocaeli Öz Sağlık İs şube başkanının 4 yıl boyunca Kocaeli il Sağlık Müdürlüğü temsilciliğini yapmış biri olarak bazı eksiklikleri her defasında arkadaşlarım İle dile getirmiş ve çözümüne ulaşamamış bulunmaktayız. Mevcut yönetim ile yüz yüze görüşmelerimiz sonucunda Öz Sağlık is Sendikasının duruşuna yakışır vizyonunu ve misyonunu yönetimim ile daha iyi temsil edeceğimizi deklare etmiş bulunmaktayım. Bu bağlamda her sağlık isçisinin haklarını savunmak doğru bildiğimden şaşmadan hukukun bizlere verdiği haklara dayanarak elimizden ne geliyor ise fazlasını vermek için karşınıza Kocaeli Öz Sağlık İş Şube Başkan aday olarak çıkmış bulunmaktayım.

Editör: TE Bilisim