Sağlık Müdürü Güner, eski hastanenin depreme dayanıklılık raporu sağlam çıktığı takdirde 3 hastanenin birleştirileceğini ifade etti. 

Şu an kullanılmayan Atatürk Devlet Hastanesi eski binasının depreme dayanıklılık raporu sağlam çıkarsa; Atatürk Devlet Hastanesi, Rüzgarlımeşe Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi birleşerek bir arada hizmet verecekler. İl Sağlık MüdürüErtuğrul Güner gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
“31 Ekim 2022 tarihinden itibaren yapımı tamamlanan Atatürk Devlet Hastanesi'ne taşınmaya başladık ve İki ay içinde taşınmayı tamamladık. Şu anda eski hastanede hizmet veren hiçbir birimimiz kalmadı. Tamamıyla boşattık. 
Geçtiğimiz hafta itibari ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma ve protokol ile eski Atatürk Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılık testi çalışmalarına başladık.
Deprem dayanıklılık testi tamamlandığında bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Deprem testi sonucuna göre yol haritası belirlenecek. Şu an için testin başladığını söyleyebilirim. Eski Atatürk Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılık testi sağlam çıkar ise Bakanlık ve görüşülerek Amele Birliği Hastanesi ve Kadın ve Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin burada toplanmasına karar verilebilir. En baştan beri Bakanlıkla görüşmelerimizde hastanenin bir yerde toplanması idi.
Yapılan test depreme dayanıksız çıkarsa güçlendirme yoluyla ya da yıkılıp yeniden yapılmak kaydıyla tüm hastaneleri bir araya toplamak, otopark sorununu ve çevre düzenlemesini bu şekilde yaparak sorunu gidermek istiyoruz." 

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ilk kez bir aday 5 milyon TL kazandı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ilk kez bir aday 5 milyon TL kazandı

Haber: Öznur Güneş-pusula

 

 

Editör: TE Bilisim