Sağlık Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, “Şu sıralar sendika olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın maaş sıkıntıları ile sık sık gündeme gelmekteyiz ne yazık ki! Bizim açımızdan sendikal yolculuğumuzda motto olarak da kullandığımız sağlıkçıların sağlıklı olması tezi aynı zamanda halk sağlığımızı korumak/geliştirmek ve hemşerilerimize nitelikli bir sağlık hizmeti sunmanın da ön şartıdır. Bu nedenle sizlerin vasıtasıyla bir kez daha söylüyoruz sağlık profesyonelleri mutsuz bir millet hastalıklarla boğuşmaya mahkûm olacaktır. Gelin hep beraber şehrimizin tüm dinamikleri olarak hem sağlıkçılarımızın hem de Batmanımız’ ın muzdarip olduğu sağlık hizmetlerindeki sıkıntıları gidermeye çalışalım.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun’un konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

HASTANE SAYISI ve TIP FAKÜLTESİ

Büyük bir heyecanla açılan semt polikliniklerin zaman içerisinde işlevsiz hale gelmesi ve başka sağlık hizmetleri için kullanılır duruma getirilmesi, İluh Devlet Hastanesi’nin eski imajını kaybetmesi sebebiyle hastaların bu hastaneyi fazla  tercih etmemesi ve hastanenin adeta Acil Servis olarak kullanılır duruma gelmesi sonucunda maalesef ki 600 bin nüfusu olan şehrimizin çoğu sağlık hizmeti Eğitim ve Araştırma Hastanemiz marifetiyle yürütülür hale gelmiştir. Lakin bu hastanemizde de hasta yoğunluğu, fiziki mekanların iyi dizayn edilememiş olması, yıllardır süren bakım onarım çalışmaları,  hastanenin sürekli şantiye alanına dönüştürülmesi ve burada sayamayacağımız kadar fazla olan sağlık personellerimizin yaşadığı sorunlar ve sair durumlar hasebiyle hem sağlıkçılarımız hem de hizmet alan vatandaşlarımız son zamanlarda problemler yaşamaktadır.

Bunun için milletvekillerimizin, bürokratlarımızın girişimiyle temelleri kısa sürede atılan 500 yataklı hastanenin en kısa sürede açılması temennimizdir. Ayrıca çok önem atfettiğimiz bir konu olan çalışan annelerimiz için bu yeni yapılan hastanenin fiziki şartları şimdiden iyileştirilerek hastane civarında veya kapsamında kreş için belli alanların ayrılmış olmasını ve şimdiden projelendirmesini talep ediyoruz.

İlimizin nüfus dinamikleri göz önüne alındığında ve geleceğe dönük sağlık yatırımlarını hedefe koyduğunuzda sağlıkçılarımız ve şehrimiz için önümüzdeki süreçte mutlaka bir Tıp Fakültesinin memleketimize kazandırılmasını arzu ediyoruz. Bu noktada ise milletvekillerimizin ortak bir irade ortaya koyması ve hepimizin bu iradeye sahip çıkması ve ortak çalışmalar paralelinde şehrimize yeni sağlık tesislerinin kazandırılması noktasında üzerimize düşeni yapmamız gerekmektedir. Bu dönem ilimiz siyasetinin meclis ve kabinedeki temsiliyetleri dolasıyla merkezde çok daha güçlü şekilde vuku bulacağını temenni ediyor, sizin aracılığınızla da Batmanlı milletvekillerimize tekrar muvaffakiyetler diliyoruz.

SAĞLIK HİZMETLERİNDEKİ AKSAKLIK ve MHRS SORUNU

Özellikle sıra bulamamaktan yakınan hasta ve hasta yakınlarının maalesef ki hedef tahtası çoğu zaman sağlık çalışanlarımız olmaktadır. Bulunamayan randevudan ve olmayan personellerden ötürü sağlık çalışanlarımızın artık sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmasını istemiyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde; Cildiye, Nöroloji, KVC, Kbb, Beyin Cerrahi, Radyoloji(USG), Çocuk Alerji ve İmmünoloji, Çocuk Gastro ve Cerrahi, Plastik Cerrahi, Nükleer Tıp ve Radyoterepi alanlarında ciddi personel eksikliği bulunmakta olup Mhrs ve muayene sorunlarının çözümünün eksikliklerden kaynaklandığı aşikârdır.

Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin

Aynı zamanda yılan hikâyesine dönen PET CT cihazının alım süreci maalesef hala tamamlanmamış, bu cihaz hala aktif hizmet vermemekte ve hemşerilerimiz hala il dışı sevkleriyle uğraşmaktadır. Bu sorun ilimize zaman ve kaynak açısından büyük bir yük getirmektedir.

SAĞLIK PERSONELLERİ SORUNLARI VE GENEL DEĞERLENDİRME

Sağlıkçılarımız personel istihdamındaki yetersizlikler nedeniyle artan iş yükleri, yoğun çalışma saatleri ve yıpratıcı iş süreçleri ile baş etmek zorunda kalmaktadırlar. Kozluk ADSM’ de çalışan Diş hekimlerimiz üç aylık periyotlarla görevlendirme almaktadırlar ve bu durumun kalıcı olarak yapılacak görevlendirmelerle çözülmesini talep etmektedirler.

Sağlık çalışanlarımız mobbingin olmadığı, ötekileştirmenin bulunmadığı, iş barışı ve adil yönetimin tesis edildiği, hakkaniyet ve liyakatin söz sahibi olduğu, şeffaf ve kararlara katılımın sağlandığı bir iş yaşamı beklentisi içerisindedir.

Sağlık-sen Batman Şubesi olarak her daim sahanın sesi olmaya devam edeceğimizi, kamu çalışanlarımızın hak savunusunu yaparken adalet perdesini her daim koruyacağımızı, çalışanlarımızın mali ve özlük hakları hususundaki taleplerini dillendirmeye devam edeceğimizi, ilimizin sağlık yatırımlarını ve sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini her daim dert edineceğimizi, bu yolda memleketimiz için taş üstüne taş koymak isteyenin yanında saf tutacağımızı önemle ifade etmek istiyoruz.

Bir sivil toplum yapılanması olarak algı yönetimlerinin, gündem oluşturmaların, demokratik süreçleri işletebilmenin dijital dünyamızda artık basın ve yeni medya üzerinden sağlandığına tanıklık etmekteyiz. Bu hususta yerel ve ulusal basın mensupları olarak sizleri önemli buluyor, sivil toplum dünyasında katkılarınızı takdir ediyor, kamunun denetleyici gözü olarak sizleri toplumun durum ve olay şahitleri olarak ilan ediyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız ile şehrimizin; sağlık sorunları, hizmet kalitesinin arttırılması, sürdürülebilirliğin yakalanması, güçlü kompakt bir şehir inşasının sağlanması, mutlu sağlık sistemi ve refah toplumu arzusu üzerinden Türkiye Yüzyılına yaraşır faaliyetlerin ortaya konulması sürecinde sizlerle yol yürümekten memnuniyet duyarız.


Kaynak: Batmanburada

Editör: TE Bilisim