personel sağlık

Enflasyona ezdirilen, aylardir buyuk bir beklenti icine giren kamu calisanlarina reva gorulen ucret artisi ile ilgili Kanun teklifi TBMM'ne sunuldu.

Kanun teklifinde, 2021 yilinda yapilan toplu sozlesme kararinda yer alan % 6 oranindaki artisin uzerine 11.77 enflasyon farkinin ilave edilmesinin ardindan  seyyanen 8 bin 77 TL' nin ek odeme seklinde tum kamu calisanlarinin ucretlerine ilave edilecegi hukum altina alinmistir.

Bu hafta sonuna kadar cikarilmasi dusunulen yasal duzenleme kamu calisanlarini hayal kirikligina ugratmistir.

En dusuk memur maasinda uygulanan yontem, diger kamu calisanlarinin ayliginin hesabinda da ayni sekilde  uygulanacaktir.

Seyyanen yapilan zammin hic bir katsayi, gosterge ve nobet ucretlerinin hesabinda dikkate alinmayacagi dusunuldugunde, soz konusu zammin saglik calisanlarinin beklentilerini  karsilamadigini, dagin fare dogurdugunu soylemek mumkundur

Bir cok kamu calisani yapilacak ucret artisi ile birlikte emekli olacakken bu hali ile, emekli ayligina yansimayan ve emekli ikramiyesine katkisi olmayan seyyanen zam nedeniyle emekli olmalari mumkun olmayacaktir.

GUCUNUZ VARSA, YUREGINIZ YETIYORSA ALANLARA İNİN

Yetkili ve uye sayisini artirmakla ovunen konfederasyon ve sendikalarin sosyal medyadan verdikleri tepki gunu kurtarmaya dahi yetmeyecektir. Sendikacilik yurekli insanlarin isidir. Yureginiz yetiyorsa alanlara inme zamanidir. Emekli ayligina yansimayan zammi kabul etmemiz mumkun degildir diyerek tepki gostermek yerine gucunuzu alanlarda gorelim.

Kamu calisanlarinin ne bu gununu ne de yarinini guvence altina alamayan, insanca yasamaya elverisli bir ucret icin mucadele edemeyen, memurun itibarini yerle yeksan eden sari sendikalara belli ki bu dunyada hesap soracak yok.Sizi, size hesap soramayan uyelerinize havale ediyoruz

“Cumhurbaşkanı maaşından kaç kat fazla maaş alıyorsunuz?” “Cumhurbaşkanı maaşından kaç kat fazla maaş alıyorsunuz?”

sağlık personeli

Editör: TE Bilisim