Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 2024-2025 toplu sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili taleplerini açıkladı.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan hükümetin teklifi ile ilgili olarak ''Bu masa bu teklifle yok hükmünde olduğunu ortaya koymuştur. Bu teklifi kabul etmemiz asla ve asla mümkün değildir. Kira, eş ve çocuk yardımının yapılamadığı bir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. Bütün kamuoyuna sesleniyoruz; gelin bu masanın gerçek yetki sahibi biz olalım ve sözümüzü söyleyelim. 16 Ağustos’ta KESK olarak iş bırakıyoruz'' ifadelerini kullandı.

"Enflasyon tahmininin 10 puan altında olmasını kabul etmiyoruz"

Yapılan teklifi değerlendiren Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ''Önümüzde süreç var, teklif revize edilmeli. Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı.'' dedi. Memur Sen Başkanı Yalçın; Gelen teklifin, Merkez Bankasının enflasyon tahmininin 10 puan altında olmasını kabul etmiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi! Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi!

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise değerlendirmesinde; 'Bu teklif, kamu çalışanlarının talebini karşılayacak bir teklif değil. Dolayısıyla teklifin revize edilmesi gerekiyor.' dedi.


Kaynak: Halktv

Editör: TE Bilisim