Sağlık kuruluşlarında, Kalite Yönetim Birimi sorumluluğunda Sağlıkta Kalite Standartları esas alınarak kurum içinde planlanan öz değerlendirme faaliyetleri yılda iki kez gerçekleştirilmektedir. Yılın ilk yarısında gerçekleştirilen öz değerlendirme sonuçları SBKKS’ye 1-31 Temmuz, yılın ikinci yarısında gerçekleştirilen öz değerlendirme sonuçları ise 1-31 Ocak tarihleri arasında girilmektedir.

SBKKS’nin teknik çalışmalarının devam etmesi nedeniyle, 2023 yılına ait birinci dönem öz değerlendirme sonuçlarının sisteme girişi yapılamamıştır. Söz konusu teknik çalışmalar tamamlandığında Daire Başkanlığımız tarafından duyurulacaktır.. Bu kapsamda, öz değerlendirme sonuçları sayfanın aktif hale gelmesinin akabinde sisteme girilebilecektir. 

Bununla birlikte, sağlık kuruluşlarında birinci dönem öz değerlendirme sonuçları doğrultusunda ilgili standartta bahsi geçen hususlara yönelik faaliyetlerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir. 

Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu

Önemle duyurulur.

SKS Anket Uygulamaları Hakkında…

Sağlık hizmetlerinin başarı düzeyini ortaya koymak, hasta ve çalışanların görüş ve deneyimlerine başvurmak, beklentilerini doğru algılamak amacıyla sağlıkta kalite çalışmaları kapsamında “Hasta Deneyimi ve Çalışan Geri Bildirim Anketleri” uygulanmaktadır. Uygulanan anket verileri belirlenen dönemlerde Sağlık Bakanlığı Kurumsal Kalite Sistemi’ne (SBKKS) girilmektedir.

SBKKS’de anket veri giriş alanına yönelik teknik çalışmaların devam etmesi ve kısa bir süre içerisinde çalışmaların neticelendirilmesi öngörüsü ile halihazırda yapılan anketlere ait verilerin geçici bir süreyle eski KKS’ye girişinin yapılmasına yönelik bilgilendirme daha önceden Daire Başkanlığımız tarafından yapılmıştır.

Bu süreç içerisinde SBKKS’nin teknik çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle Daire Başkanlığımız tarafından anket verilerinin ikinci bir duyuruya kadar sisteme girişinin yapılmaması yönünde karar alınmıştır. Ancak her bir anketin “Anket Uygulama Rehberi”nde yer alan hususlar dikkate alınarak uygulanmaya devam etmesi ve ilgili standartlara yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.

Önemle duyurulur.

Editör: TE Bilisim