Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil İbrahim Taşcı 14 Kas 2023 tarihinde istifa etmiş aynı günün akşamında ise Taşcı'nın asaleten tekrar atandığı bilgisi haber merkezlerine düşmüştü. Bunun üzerine farklı fikirler ortaya atılmış ve “Taşcı siyasilere rağmen mi geri atandı?” sorusu gündeme oturmuştu. Bununla birlikte Taşcı’nın yakınlarına iltimas geçtiği de konuşulmuştu. Tüm bu soruların cevabını konunun birinci derece muhatabı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil İbrahim Taşcı’ya sorduk. İşte Taşcı’nın verdiğ yanıtlar;

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama! Yalova İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama!

ÇOK SORUNUN TEK CEVABI VAR: HAYIR

Yaklaşık 1 yıl önce girdiği sınav da ÜAK onayı ile doçentlik unvanı aldığını ifade eden Başhekim Taşcı’nın KMÜ TIP Fakültesine doçent olarak ataması 2023 Ağustos ayında yapıldı. Başhekimlik görevinden dolayı, her ne kadar asıl kadrosu TIP Fakültesinde olsa da sağlık bakanlığında sözleşmeli olarak çalışıyordu. Üniversitedeki atamasına başlayış yapabilmesi için prosedür gereği sözleşmesinin feshedilmesi, başlayış işlemlerinin tamamlanması ve tekrar bakanlıktaki görevine dönmesi gerekiyordu. Yani tüm Türkiye’de uygulanan rutin bir prosedür uygulandı. Aslında zaten başhekimin vekaleten değil, asaleten bir ataması vardı.

“Bu gerekçelerle yaklaşık 1,5 ay önce bakanlığın bilgisi dahilinde bu süreci başlattım” diyen Taşcı “Bu durumdan haberdar olup süreci farklı şekilde algılayıp/algılamak isteyip farklı makamlara farklı şekilde iletenler oldu” dedi. Sanki siyasiler istediği için başhekimlikten istif ettiği ilan edildi.

ÇEKİLMEK İSTEDİ BAKANLIK DEVAM DEDİ

Bu tartışmalar üzerine Başhekim Taşcı kendisini bu göreve atayan sağlık bakanlığına durumu arz ederek; Gerek görürlerse görevi yeni bir arkadaşa devredebileceğini bildirdi. Bakanlık görünürdeki sıkıntıların iletişim problemlerinden kaynaklandığını ve düzeltilemez olmadığını ifade ederek görevinin başında kalmasını uygun gördü.

Hiçbir şekilde makam hırsının olmadığını ifade eden Taşcı “Her ne kadar böyle gösterilmeye çalışılsa da siyasilerle hiçbir problemim olmadı ve olamaz da.” İfadelerini kullandı. Gayesi kendisine verilen vazifeyi adalet prensibi doğrultusunda hakkıyla yerine getirmek olduğunu vurgulayan Taşcı, “Hiçbir zaman eşime, dostuma, akrabasıma iltimas geçilmemiştir” dedi.(Karamandan)

Kaynak: