CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından ilk grup toplantısı dikkat çeken anlar sahne oldu. Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de gerçekleştireceği grup toplantısı öncesi salon tıka basa doldu. Kalabalık, ‘Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla, Kılıçdaroğlu’nun salona gelmesini bekledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Bugün çok kısa bir konuşma yapacağım. Grup kürsümüze veda etmek için bugün buradayım. Bu satırları kaleme almak benim için de kolay olmadı. Tüm yaşanmışlıkları arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek aslında pek de kolay olmuyor size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum.

Bu coğrafyanın neresinde yaşıyorsanız huzur içinde yaşamanızı isterim. Ülkeden bereketin fışkırmasını isterim. Dostluğun kadim olmasını isterim. Tanımasak bile birbirimize yürekten selam vermemizi isterim. Yeni bir başlangıç için, beraber ve birlikte, var olduğumuz bütün sıkıntıları aşalım istiyorum. Biz bunları yaptığımız zaman o güzel, görkemli, şahane Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim.

Grup kürsümüze yani bu kürsüye veda etmek için bugün buradayım. Bu satırları kaleme almak benim içinde hiç kolay olmadı. Tüm yaşanmışlıklarımızı arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek pek kolay olmuyor. Bu salon, bu kürsü aslında benim evim. Sizlerde benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum. Hoş geldiniz, sefa geldiniz, onur verdiniz.

Detaylar geliyor...

Editör: TE Bilisim