Meteoroloji İşleri (MGM) son hava durumu tahminini yayınladı. MGM'ye göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Konya, Karaman, Eskişehir, Bolu ve Düzce bölgeleri ile Ankara'nın batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Ülkenin geri kalanı çoğunlukla açık ve güneşli olacak.

Doğalgaza nisanda zam yok Doğalgaza nisanda zam yok

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir ve Düzce, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey ve doğusu olmak üzere bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıkların batı bölgelerde 3 ila 5 derece düşmesi, doğu bölgelerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarlar hafif ve orta kuvvette ve çoğunlukla kuzey yönlerden esecek.

MGM, yoğun yağış beklenen İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu 21 il için sarı uyarı yaptı. MGM, kamuoyuna olası olumsuz etkilere karşı tedbirli olmalarını ve önlem almalarını tavsiye ediyor.

Sonuç olarak;  Türkiye'nin batı kesimleri başta olmak üzere yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yurdun geri kalanı güneşli ve açık olacak.

Editör: TE Bilisim