Sarıtaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki personel görevlendirmelerini sordu.

Sarıtaş, Siirt, gerek doktor sayısı gerekse de genel sağlık imkanları bakımından kötü bir noktada olduğunu belirtti.

Sağlığa erişimin ekonomik kriz nedeniyle zor bir noktada olduğunu aktaran Sarıtaş,

“Siirt’te kurumlardaki eşitsiz ve haksız personel görevlendirmeleri ekleniyor. Bu konuda yerel basına yansıyan iddialar, bizim görüşmelerimiz sonucunda elde ettiğimiz bilgi ve tespitler çok ciddi boyutlardadır.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde haksız görevlendirmelerle bazı personeller fazla çalışırken bazıları ise çok daha kolay işlere veriliyor. Acil bölümünde az sayıda personele fazlaca nöbetler verilirken, hastane yönetimiyle ikili ilişkileri iyi olan personellere daha kolay mesailer veriliyor. Bu haliyle ortaya büyük bir eşitsizlik ve haksızlık çıkıyor. Daha vahim olan iddia ise; Siirt Valisi'nin hastaneyi ziyeretinden sonra, İl Sağlık Müdürlüğü'nde haksız görevlendirme alan birçok personel yeniden hastaneye gönderildi. Siirt'in hem artan nüfusuna hem de ekonomik durumuna bakıldığında kamunun en önemli kurumlarının başında gelen hastanede böyle olayların yaşanıyor olması hiç şüphesiz ki sizin sorumluluğunuzdadır.” ifadelerini kullandı.

Kredi faizlerinde Merkez Bankası etkisi: Yüzde 76 görüldü Kredi faizlerinde Merkez Bankası etkisi: Yüzde 76 görüldü

Sarıtaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle meclise verdiği soru önergesinde şunları sordu:

“1-) Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki iddialardan haberdar mısınız?

2-) Bu konuda basına yansıyan bilgilerden sonra ildeki ilgili kurum ve kişilerle iletişime geçtiniz mi?

3-) İddialardaki "hastane yönetimi ile ikili ilişkileri iyi olan" kaç personel var, bunlar kimler?

4-) Bu rahat çalışma alanı ve saati sağlananlar, herhangi bir sendika üyesi midir, hangi gerekçelerle bu ayrımcılık yapılmaktadır?

5-) Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugüne kadar işe alımlarda ve görevlendirmelerde ne tür denetimler yaptınız?

6-) Bu hayati mesele ile ilgili bir açıklama yapacak mısınız?”

 

Editör: TE Bilisim