6 Şubat 2023 saat 4.17 Türk halkı bu tarihi unutamıyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem tüm ülkeyi sarstı. Depremin üzerinden aylar geçti, yurttan ve dünyadan binlerce ekip kurtarma çalışmalarına katıldı. Milyonlar tek yürek oldu. Türkiye yitirilen canlarına ağlıyor, yaralarını sarmaya çalışıyor. Aylar önce yaşanan bu sarsıntı yalnız 13.5 milyonun kâbusu olmadı, 85 milyon bu korkuyu, acıyı yüreğinde hissetti.

Toplu sözleşme ikramiyesine ilişkin kanun teklifi Bakan Işıkhan'a sunuldu Toplu sözleşme ikramiyesine ilişkin kanun teklifi Bakan Işıkhan'a sunuldu

Müşkül şartlarda sağlık çalışanlarının sergilediği insanüstü gayretleri takdire şayan. Gerek gönüllü gerekse orda görev yapan sağlıkçılar sarsıntılara maruz kalmalarına rağmen durmadan çalışmaya devam ettiler. Çektikleri yorgunluğun yanı sıra barınma problemleriyle de cebelleştiler.

Mevcutta bulunan sağlıkçıların yanı sıra Sağlık Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen sağlıkçı atamasında afet bölgesine ihtiyaç doğrultusunda kadro verildiğini gördük. Deprem bölgesine ataması yapılan 5021 personel atanmalarına sevinemeden deprem bölgesinde nasıl barınacakları konusunda tedirgin olmaya başladılar. Bölgeye gidecek olan çalışanların gözü kulağı gelecek olan bir müjde de.

Yeni kurulan Sağlıkçı Birliği Sendikası sosyalleştirme bölgeleri için valiliklere sağlık çalışanları için barınma talepli yazı yollamıştı. Kısa süre sonra açıklama yapan Fahrettin Koca şu sözleri sarf etti “Bine yakın konteyner sadece barınma için, yeni yaptığımız hastanelerin yanında ayrıca barınmalarını da yapıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bir ayı geçmeyecek şekilde her hastanenin önünde barınma alanlarının olduğunu göreceksiniz.” Sergilediği sözler kafasında soru işareti olan taze kanlara cevap niteliğinde olmuştur. Talepte bulunan yeni kurulan sendika sosyal medya hesabından olumlu dönüş aldıklarını paylaştı.

Editör: TE Bilisim