Karakola imza verme dönemi bitiyor Karakola imza verme dönemi bitiyor

UKOME’nin son kararıyla birlikte 14 Ağustos Pazartesi günü yeni tarifeler geçerli olacak. UKOME toplantısında 8 Ağustos’ta yüzde 51 zam oranı kabul edilmişti. Kararın ardından toplu taşıma ücretleri yeni tarifesine başlamıştı.

Taksiler için bir türlü anlaşma sağlanamamıştı. Sonrasındaki süreçte taksicilerin isteği doğrultusunda düzenlemeler gerçekleşti.

Taksilerin indi-bindi ücreti 70 lira oldu

UKOME tarafından karara bağlanan taksi fiyatları paylaşıldı. Buna göre indi bindi ücreti ücreti 70 liraya çıkarıldı. Açılış ücreti 19.17 lira olurken kilometre başı ücretlendirme fiyatı da 13,75 lira şeklinde belirlendi.

Bugün itibarıyla başlayan fiyatları anında uygulanan taksiciler olduğu gibi bazı taksiciler henüz eski tarifeyle yolcu aldı. Gün içinde tüm taksilerin yeni tarifeye geçmesi bekleniyor.

14 Ağustos Pazartesi gecesi uygulama resmi olarak başladı. Taksici Ömer Oğuzhan, Yeni tarifeye, başlıyoruz, nasip kısmet. Yolcu hangi tarifeden bindi ise o tarifeden devam eder. Durup kapatmamız, yeniden açmamız gerekir. Onu da yapamayız" açıklamasını yaptı. Yolcu Mehdi Rahman ise, "Zamlara, taksi bulabileceksek tamamız, fakat taksiler yolcu seçecekse, istediğimiz yere götürmeyecekse, taksi bulamayacaksak bence kötü bir şey. Eski tarifeyle binmek şans oldu" dedi.

Editör: TE Bilisim