Çifte afetin özel ve kamu hastanelerine de zarar verdiği Kahramanmaraş’taki Sağlık Müdürlüğü belirsizliği tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yaşanan atama krizinin ardından koltuğa yeni bir isim aranırken, öne çıkan isimlerden biri de uzun süre İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Murat Özkars oldu.

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 5 yıl görev yaptıktan sonra yeni yönetimle anlaşamayarak istifa eden Ali Nuri Öksüz’den boşalan Sağlık Müdürlüğü koltuğuna 80 gündür atama yapılamadı.

Kahramanmaraş’taki dengeler adına yerel siyasetin önerdiği isimlerle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kafasındaki isimler arasında çelişki olunca atama bir türlü gerçekleşemedi.

Kahramanmaraş kent kamuoyunca da tartışma konusu olan İl Sağlık Müdürlüğü koltuğundaki anlaşma krizi sürünce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş’ta 3 yıldır saha koordinatörü olarak görev yapan Beytullah Şahin’in atamasını gerçekleştirmişti. Atamayı ilk duyuran Kanal 46’nın haberi üzerine yerel siyaset tepki göstermiş, gelen tepkiler üzerine ise Sağlık Bakanı Koca atamayı geri çekmişti.

Yerel siyasetle Bakanlık arasındaki atama anlaşmazlığı tüm hızıyla sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü görevini başarı ile yapabilecek,  başarılı bir isim daha sürece eklendi.

Milli eğitim müdür yardımcısı ve 2 okul müdürüne gözaltı Milli eğitim müdür yardımcısı ve 2 okul müdürüne gözaltı

Kahramanmaraş’ta Reha Hüdayioğlu ve Sıtkı Güvenç döneminde İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini başarı ile yürüten Özkars’ın isminin de milletvekilleri tarafından Sağlık Bakanı Koca’ya teklif ettiği ve Koca’nın masasında durduğu öğrenildi.

Kaynak: Kanal 46

Editör: TE Bilisim