Sağlıkla İlgili Hangi Bölümler  Okunabilir Sağlıkla İlgili Hangi Bölümler Okunabilir

Artık sağlıkta mesleklerin uzmanlaşması biran önce yapılmalıdır. Uzman hemşire ve uzman ebenin yanı sıra 4 yıllık sağlık lisansiyerlerine uzmanlık kapısı açılmaldır

personel sağlık 

Uzman hemşire ve uzman ebe tanımları kağıt üstünde kalmış durumdadır. Personel dağılım cetveli ve standart kadro yönetmeliğinde gerekli düzenlemeler yapılıp gerekli kriterleri tamamlayan sağlıkla ilgili fakülte mezunlarına uzmanlık ünvanı verilmeldir. 

Dışardan hiçbir müdahaleye , sınava ve mülakata gerek kalmadan öğrenim ve yıl şartını dolduran sağlık lisansiyelerinin uzman ünvanı alıp Milli Eğitim Bakanlığındaki gibi mali ve sosyal haklardan yararlandırılması sağlanmalıdır.

Hangi Branşlarda Uzmanlaşılabilir ?

40 ana branş olan sağlıkta, 1,2 ve 3. Basamak tesislerde yüzlerce uzmanlaşacak birim, servis ve departman bulunmaktadır. Hemşirelerin servislere göre, teknikerlerin birimlere göre uzmanlaşması hem mesleki hemde mali faydalar sağlayacaktır. 

Dünyanın en çok ameliyatının yapıldığı, dünyanın en çok yoğun bakım yatağının bulunduğu ülkemizde yoğun bakım uzmanı hemşire ünvanı yok.  Uzman acil hemşiresi diye bir tanım yok. Uzman paramedik diye bir tanım yok. Örnekler saymakla bitmez. 

Yıllarını bulaşıcı hastalıkları şubesine vermiş bir sağlık memuru gerekli kriterleri sağladıktan sonra uzman ünvanını almalıdır.

Uzman Olmanın Faydası Nedir ?

Öğretmenlerde 3 bin lira olan '' Uzman Öğretmen''  unvanı meslekte oldukça popüler ve hemen hemen bütün öğretmenler tarafından istenilen bir ünvan. 

Editör: TE Bilisim