Erzincan'da otomobil ile ambulans çarpıştı: 6 yaralı Erzincan'da otomobil ile ambulans çarpıştı: 6 yaralı

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, görevi nasıl bıraktığını anlattı. Rektörün yerine bir dekan aradığını duyduğunu söyleyen Karahan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Karahan, Tıp Fakültesinin dekanın yine değiştiğini aktardı. Karahan, yerine nasıl dekan arandığını şöyle kaydetti:

Her şey yolunda giderken, yerine dekan arandığını öğrendi!

“Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kurucu Dekan olarak görev yaptım. Bu görevdeyken gayret ve çabamız yeni nesil tıp fakültesiydi. Donanım, lisans ve tavır ile davranış eğitimi düşüncemiz vardı.

Burada termal tıp ve inme merkezini bünyesinde barındıran bir yapılandırma alanı düşüncemiz vardı. 500 dekar alan belediye imar komisyonundan çıkan kararla onaylandı.

Termal sondaj yapma çalışması için faaliyete başladık.  Dekan olarak en az ayda 1 defa öğrencilerle bir araya geliyordum. Sorunları dinliyordum ve buna göre bir eğitim yapıyoruz.

Bu arada bir kongrede beni bir öğretim üyesi aradı. Bana Rektörle aranda bir sorun mu var dedi. Ben de yok dedim. Benim yerime Başhekimin tıp fakültesine dekan aradığını söyledi.

Başhekim benim öğrencimdi. Benim yerime dekan arıyor dedi ve üstünde durmadım. Dursun Odabaş ağabeyimiz var ve Van Tıp’ın kurucu dekanı. Beni o da aradı ve rektörle aranda bir sorun mu var.

Rektörün kendisini aradığı ve “Ya gel buraya dekan ol, ya da dekan bul” dediğini söyledi. Ben de ağabey gel başımızın üstünde yerin var dedim. Sonra yok öyle bir niyetim dedi.”

19 Haziran 2019 itibariyle tıp fakültesinin başı koparıldı!

“Ben gittim Rektör beye, bu durumu anlattım. Dursun Odabaş’ın dekanlığında canla başla çalışırım dedim. Benim öğrencimin benim yerime dekan araması doğru mu dedim. Bu akademik teamüle yakışır mı dedim.

Bana öyle bir şey demek istemediğini falan söyledi. Bunun üzerine dedim ki; hocam ben su geçerken at değişmez. Eğitim ve öğretim yılının sonuna kadar dekanınızı bulun ve ben bırakayım dedim. Kendisi de hiçbir şey söylemedi.

2019 Haziran’a kadar devam ettim ve benim yerime bir dekan ataması yaptı. İdari görevi bıraktım. Sonra bana Rektör Yardımcısı olarak devam edebilirsin dedi. Sen tıp fakültesinde bırak dedin ve makam mevkimi benim derdim dedim.

19 Haziran 2019 itibariyle tıp fakültesinin başı koparıldı. Düzen tutmadı ve şimdi yeni bir arkadaşımız dekan olarak atandı. Yeni atanan kardeşimizin tek dezavantajı tıpçı olmaması. İnşallah hayırlı olur.”

O dönemde Karahan'ın yerine Semiz dekan olmuştu

Prof. Dr. Ömer Karahan, 19 Haziran 2019 günü görevi devretti. Karahan'ın yerine Prof. Dr. Ümit Yaşar Semiz dekan olmuştu. Söz konusu devir teslim Tıp Fakültesi ve üniversite yönetimi tarafından duyurulmuştu. İlgili haber metni de basına da e-posta yoluyla bildirilmişti. Devir teslim töreni Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş'ın makamında yapılmıştı. Prof. Dr. Semiz de bir süre sonra görevden ayrıldı. (Uşak Port)

Kaynak: