İnfluencer Ajansı tarafından verilen bir hizmet olan influencer marketing yapmak için bazı yollar izlenir. Reklamı yapılacak ürün ile influencer arasında bir bağlantı bulunması en önemli şartlardan biridir. Çünkü tanıtımı yapılacak ürünü influencer kullanmalı ki kullanıcılar tarafından da etkili bir yöntem olsun. Markalar aynı zamanda çalışılan influencer takipçilerinin kendi ürünlerinin hedef kitlelerine benzemesini tercih eder. Hedef kitle ve takipçiler arasındaki benzerlik ne kadar çok artarsa markaların müşterilere ürünü daha kolay satış yapmasını sağlar.

Marka iş birlikleri ile yapılan bu influencer marketing işi sayesinde influencer sektörü oluşmuştur. Kullanıcılar influencer olanların yetkilerinden, bilgilerinden, kariyer konumların, ünlülüklerinden etkilenerek reklamını yaptıkları ürünleri ve hizmetleri güvenerek satın alırlar. Takipçileri için uygun içerikleri üretmeleri gerekir. Çünkü markaların gelecekleri bir nevi bu reklam tanıtımlarına da bağlıdır. Böylece markalar influencer olanlar sayesinde ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmış oluyor.

Pazarlama yöntemlerinde biri olan influencer marketing sayesinde markalar daha doğru müşteri hedef kitlelerini kendi web sitelerine çekerek bir trafik oluştururlar. Doğru seçim yapılan influencer ile marka ismini daha da duyur ama yanlış tercih yapılırsa da markanın müşteri kaybına hatta ürüne olan güvensizliğe neden olabilecek sonuçlarla da karşılaşılabilir.

İnfluencer Marketing Avantajları

Markanın ürünlerinin kolay tanıtılması, ürünlere olan güvenin arttırılması, şirketin sektördeki isminin duyulma oranının yükselmesi, etkili geri bildirim mekanizmaları sayesinde İnfluencer Ajansı birlikte çalıştıkları markalara birçok kolaylık sağlar. İnfluencer Ajansı verdiği influencer marketing hizmeti sayesinde hem markalara hem de fenomenlere bir sürü avantajlar sunar.

Markalar için influencer ile çalışmanın avantajları vardır. Markalara özel şekillerde ve markaların ürünlerine olan talebi arttıracak biçimde hazırlanan bir kurgu ile ürün tanıtımı markanın talep edilmesini sağlar. Doğru influencer ile çalışmak markaların ürünlerine olan talebi yine arttırır. Markalar influencerlar sayesinde potansiyel müşteri kitlelerine daha kolay bir şekilde ulaşmış olurlar.

Fenomenler için de influencer ajansı ile çalışmanın avantajları vardır. Vermiş oldukları influencer marketing hizmeti ile sevdikleri markaların iş birliklerini sosyal medyada takipçilerine tanıtarak para kazanırlar. Klasik çalışma yöntemlerinden daha farklı bir çalışma şekli sunan influencer marketing yöntemi fenomenlere sadece işlerine odaklanmayı, işyeri ortamlarını birçok olumsuz özelliklerinden uzaklaşmalarına yardımcı olur.

İnfluencer Ajansı Kimlerle Çalışır?

İnfluencer Ajansı şirketi markalara verdiği hizmetler için birçok sektördeki kişilerle çalışır. Bunlar; sosyal medya fenomenleri, şarkıcılar, aktörler, tv ve radyo sunucuları, blogcular, eğitmenler, gazeteciler, fotoğrafçılar, uzmanlar, yöneticiler, analistler, yazarlar, sosyal medya sayfaları ve grupları, sosyal medya kanalları şeklinde sıralanır. Bu işi yapan insanlar en kazançlı olarak bildiğimiz birçok meslekten daha fazla kazanç elde ederler.

Kazançları çok fazla olduğundan günümüzün en geçerli meslekleri arasındadır. İnfluencer olanlar markaların isteklerine göre video, fotoğraf, hikâye gibi farklı reklam seçenekleri ile kazançlarını çeşitlendirirler. Yani markalar hangi içeriklerle reklam yapılmasını istiyorsa ona göre influencerlar tarafından istenen fiyatlar değişiklik gösterir. İçerikler markalar tarafından onaylandıktan sonra tanıtımlar yapılır. Eğer marka istatistiklerden ve geri dönüşlerden memnun kalmaz ise bir daha o kişi ile influencer marketing işlemini gerçekleştirmez.

Trendyol İnfluencer Şartları

Ülkenin önde gelen pazaryerlerinden biri olan Trendyol markaların ürünlerinin tanıtılması için influencer yöntemini kullanır. Ama bu e-ticaret sitesi aynı zamanda çalışacağı fenomenlere bazı şartlar öne sürer. Burada Trendyol influencer programının gerektirdiği şartları sağlamak gerekir. Şartlar:

  • Sosyal medyada takipçi sayısının en az 10 bin olması gerekir.
  • Takipçilerin tamamen organik şekilde elde edilmiş olması gerekir.
  • Etkileşimlerin yani yorum, beğeni, paylaşım gibi durumların organik şekillerde elde edilmesi gerekir.
  • Influencerlar kazançlarını fatura edebileceği şirket ya da ajanslar ile çalışması gerekir.
  • 18 yaşından büyük olmak gerekir.

Editör: TE Bilisim