Memurlara yönelik bir süredir gündemde olan kira yardımı konusunda heyecan verici bir gelişme yaşandı. Bu konudaki meraklı bekleyiş sona erdi ve toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara yapılacak 7600 TL'lik kira yardımı önerisi büyük sevinç yarattı.
Özellikle kamu personeli olup kirada oturanları yakından ilgilendiren bu gelişme hakkında bilgileri, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın kamuoyuyla paylaştı. Yalçın, 2024 ve 2025 yıllarına dair toplu sözleşme görüşmeleri öncesi kamu personellerinin beklentilerini ve taleplerini dile getirdi. Genel Başkan Yalçın, 2024 ve 2025 yılları için kamu çalışanlarına toplamda %110'luk bir maaş artışı teklifinin de masada olduğunu belirtti. Başkan Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıklar ile gerçekleştirdiği görüşmede, toplu sözleşme görüşmelerinde dile getirecekleri tekliflerin detaylarını da içeren bir dosyayı Bakan Işıklar'a sundu.

Türkiye'de en çok satan telefonlar belli oldu Türkiye'de en çok satan telefonlar belli oldu

Toplu Sözleşme Görüşmeleri 1 Ağustos'ta Başlıyor
Ülkemizde 3 milyonu aşkın kamu personeli ve memur emeklisini yakından ilgilendiren bu önemli toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumu 1 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenecek. Ağustos boyunca gerçekleştirilecek bir dizi toplantı sonrasında, kamu çalışanlarının 2024 ve 2025 yıllarındaki maaşlarını ve haklarını belirleyecek olan sözleşme, Ağustos sonunda nihai haliyle onaylanması bekleniyor.

Kira Yardımı Talebi
Memur-Sen'in gündeme getirdiği bir diğer konu da kira yardımları oldu. Toplu sözleşme metninin incelenmesinde, kamu personellerine her ay kira yardımı yapılması talebinin bulunduğu görüldü. Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinde kamu personellerine aylık 7600 TL kira yardımı yapılmasını talep etti. Seçim sürecinde de gündem olan bu konu hakkında Cumhur İttifakı'ndan bazı açıklamalar yapılmış, memurların alım gücünün korunması ve yüksek kiralar karşısında desteklenmeleri gerektiği vurgulanmıştı. Bu çerçevede, memurlara yönelik kira yardımı konusunun da toplu sözleşme görüşmelerinde masaya yatırılacağı ve Ağustos ayında sonuca bağlanabileceği öngörülüyor.

Editör: TE Bilisim