Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı


MEMUR MAAŞI 30 BİN LİRA OLMALI
TBMM Genel Kurulunda söz alan Çalışkan, “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından seçim döneminde memurlara 22 bin lira olarak söz verilen zam bugün itibarıyla 30 bin lira olduğu takdirde ancak yerini bulmaktadır.” ifadelerini kullandı.
EMEKLİLERE ASGARİ ÜCRETLE ORANTILI ZAM YAPILMALI
Emekli maaşlarına da değinen Çalışkan, “Bugün itibarıyla zamda yapılması gereken önemli bir başka husus, emeklilere en azından asgari ücretle orantılı şekilde zam verilmesidir.” dedi.
MUHTAR MAAŞLARI, MEMUR MAAŞLARINA ENDEKSLİ OLMALI
Devlet ile halk arasında köprü vazifesi gören muhtar maaşlarının da memur maaşına endeksli artması gerektiğini belirten Çalışkan, “Muhtarların hizmet verdiği halktan beklenti içerisine girmemesi açısından en azından memur maaşına endeksli zam alması gerekir.” dedi.
ÇOKLU MAAŞ UYGULAMASINA SON VERİLMELİ
Toplumda ve basında zaman zaman eleştiri konusu olan çoklu maaş konusuna da vurgu yapan Çalışkan, “Bütün bunlarla beraber kamuda yaygın olan, halkımızı rahatsız eden çoklu maaş uygulamasına da son verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim