Genç Doktor'un Ailesi dava açıyor Genç Doktor'un Ailesi dava açıyor

Kendisi de doktor olan CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. 

Milletvekili Eylem Ertuğrul'un kınama açıklaması şöyle: "Devrek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Avni Çelik’e AKP Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan tarafından yapılan hakaret ve saldırıyı öncelikle bir hekim olarak kınıyorum.
20 Ağustos günü Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden AKP Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’ın oğlu Muhammed Ali Arslan’a Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Genç kardeşimizin böylesi elim bir kazada genç yaşta hayatını kaybetmiş olmasından dolayı çok üzgünüz. Hiç kimsenin böyle tarifi imkansız bir evlat acısını yaşamamasını dileriz. Sn. Yaşar Arslan’ın acısını anlayabilmemiz mümkün olmamakla birlikte sağlıkta şiddeti her nereden, kimden gelirse gelsin kabul etmemiz de mümkün değildir.
Yaşanan bu elim trafik kazası ile birlikte yine talihsiz bir şekilde sağlıkta şiddet olayıyla karşı da karşıya kaldık. Tedavilerde olumsuz sonuçlanan her süreçten hekimleri sorumlu tutan bir anlayış gelişmiştir. Bu nedenle son yıllarda sağlıkta şiddet hızla tırmanış göstermektedir. Sağlık Bakanlığı’nın hekimleri ve sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran politikaları sonucu artık aciller, hastaneler, aile sağlığı merkezleri, kısaca hekimlerin görev yaptığı tüm sağlık kurumları güvensiz ortamlar haline getirilmiştir. Devrek Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapan Dr. Avni Çelik’in kendisini taziye amacıyla aradığı sırada AKP Bartın İl Başkanı tarafından ölümle tehdit edildiği olayda da bir kez daha görülmüştür ki; sağlık personeli (sağlıkçılar) tamamen savunmasız bırakılmıştır. Kimileri siyasi nüfuzunu, kimileri sadece adını kullanarak kimileri de sadece hasta yakını olarak ayrım gözetmeden olumsuz bir sonuçla karşı karşıya kalan herkes sağlık çalışanlarına şiddet gösterebilme cesaretine sahip hale gelmiştir. Her geçen gün onlarca meslektaşımız şiddete uğrama riski ile burun buruna insan hayatı için çalışmak durumunda kalmaktadır. Oysa sağlık emekçilerinin yaşam hakkına kastedilmesini önleyecek her türlü tedbirin alınması devletin yükümlülükleri arasındadır.
Şiddete uğrayan Devrek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Avni Çelik’e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi ileterek sürecin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz." 


Kaynak: Pusulagazetesi

Editör: TE Bilisim