Türkiye’nin uzun yıllardır süregelen eğitim öğretim sorununun çözümünde çığır açacak olan yeni bir sistem uygulanmaya başlıyor. Haftada 4 gün okula gidip 3 gün tatil yapacak olan eğitim camiası ve öğrenciler kararın resmileşmesini bekliyor…

2019 yılında patlak veren tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınıyla  birlikte tüm dünya toplumlarında iş,aile ve sosyal hayat gibi bir çok alanda alışılagelmil rutinlerde değişikliğe uğradı. Özellikle çalışma hayatında bir çok özel ve kamu kuruluşları farklı çalışma düzeni kurmaya başladı. 


Dünya üzerinde birçok kurumsal firma son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan 4 gün iş 3 gün tatil uygulamasını hayata geçirdi. Burada ki amaç çalışma hayatında iş verimini artırmak olarak planlanmıştı. 

Uygulamanın hayata geçirildiği ülkelerde olumlu geri dönüşler alınan sistemin şimdi de eğitim öğretim sektöründe uygulanması gündemde. Özellikle okullarda 4 gün okul 3 gün tatil şeklinde uygulanmaya başlanacak olan sistemin asıl amacı sosyalleşmeyi teşvik etmek. 

Avrupa ülkeleri arasında eğitimde öne çıkan ülkelerin başında gelen Finlandiya söz konusu sistemi uygulamaya koymak  amacıyla harekete geçti. Gelecek yıl uygulamaya geçirilmesi planlanıyor. 

Seçimden sonraki gün okullar tatil mi ? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi ?


 Mevcut düzende Finlandiya’da günlük ders saati 4 saati geçmezken,bu süre ülkemizde günlük  11 ders saatine kadar çıkabiliyor. 

Eğitim alanında attığı başarılı adımlarla diğer ülkeleri de peşinden sürükleyen Finlandiya’nın 4 gün okul 3 gün tatil sistemini hayata geçirmesiyle birlikte Türkiye ‘nin de bu konuda ciddi adımlar atması bekleniyor. Çok uzak bir olasılık gibi görünmeyen bu uygulamanın özellikle eğitim öğretimde beklenen verimin artması, öğrencilere sosyalleşebilme ortamlarının sunulması adına önemli bir gelişme olacağı aşikar.

Editör: TE Bilisim