ADÜ Hastanesi Başhekim Yardımcılıklarına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Özkan ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Genel Dahiliye Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Genel Dahiliye Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilal Bektaş Uysal atandı.

Bakan  duyurdu: Fikri hakları Türkiye'ye ait ilk ilaç adayı geliştirildi Bakan duyurdu: Fikri hakları Türkiye'ye ait ilk ilaç adayı geliştirildi

Hedef Gazetesi muhabiri Şevval Ateş'in haberine göre, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi'nde 1 buçuk yıldır başhekimlik görevini yürüten Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, görevi Doç. Dr. Mücahit Avcil'e bırakmıştı. Başhekim değişikliğinden sonra başhekim yardımcıları da atanmaya başladı. Bu kapsamda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Özkan ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Genel Dahiliye Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Genel Dahiliye Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilal Bektaş Uysal, ADÜ Hastanesi başhekim yardımcılığına atandı.

adu-hastanesi-bashekim-yardimciligina-ozkan-atandi-380920-05e39d21940710245bf73adea0a5b794.jpg

Yasemin Özkan kimdir?

Aydın / Karacasu doğumlu Doç. Dr. Yasemin Özkan, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Iğdır Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini yapmış ardından Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde kurucu olarak görev almıştır. 2016 yılında Merhaba Avrupa Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresinde "Gold Award" alan Özkan 2019 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde doçentlik unvanını almıştır. Çok sayıda uluslararası ve ulusal bilimsel makale, bildiri, ödül, editörlük ve kitap bölümü yazarlığı bulunan Doç. Dr. Yasemin Özkan halen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak öğretim ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir.

adu-hastanesi-bashekim-yardimciligina-ozkan-atandi-380920-c5e26acdc72343a4ad16841e403d5098.jpg

Hilal Bektaş Uysal kimdir?
Prof. Dr. Hilal Bektaş Uysal, 2002 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Siirt İli Şirvan ilçesinde pratisyen hekim olarak mecburi hizmetini yapmış ardından 2003 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2009-2012 yılları arasında Çankırı İli Ilgaz Devlet Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı ve Başhekim olarak mecburi hizmetini tamamlamıştır. 2013 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalında Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlamış ve 2018 yılında Doçentlik Unvanını, 2023 yılında ise Profesörlük Unvanını almıştır. Akademik kariyeri süresince çok sayıda uluslararası ve ulusal bilimsel makale, bildiri, ödül, editörlük ve kitap bölümü yazarlığı bulunan Prof. Dr. Hilal Bektaş Uysal halen İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Genel Dahiliye Bilim Dalı öğretim üyesi ve Genel Dahiliye Bilim Dalı Başkanı olarak eğitim öğretim ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

Editör: TE Bilisim