Genç Sağlık Sendikası'ndan anlamlı hareket Genç Sağlık Sendikası'ndan anlamlı hareket

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm sağlık çalışanlarına gönderdiği mektupta, büyük bir sağlık savaşımı verdikleri günlerin ertesinden başlayarak sağlık meslek grubu mensuplarına tüm yönleriyle daha yüksek saygınlık kazandırma, çalışma şartlarını her bakımdan iyileştirme kararlılığı içinde olduklarını vurguladı.

Bu amaçla Beyaz Reform sürecinde planlı, sonuç alıcı şekilde mevcut tüm imkanları harekete geçirmeye ve yeni imkanlar oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Koca, hep birlikte çözüme ortak olmanın, sağduyu içinde sonuç almanın örneğini yaşadıklarını, doğru tutumun şimdi de bu olduğunu belirtti.

Sağlık-Sen Başkanı yaptığı açıklamada: "Bir kez daha ifade etmek istiyoruz, geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız;

-Nöbet ücretlerinin ekonomik gerçeklikten uzak kaldığı ve 3 kata kadar artırılması gerektiği,

-Sabit, taban ve teşvik ek ödemelerin artırılması,

-Ek ödeme tavan oranlarının yükseltilmesi gerektiği,

-Aile hekimlerinin tavan, teşvik ve destek ödemelerinin artırılması

-Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını da içeren

109 maddeden oluşan tekliflerimiz sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözümünde önemli bir eşik olacaktır. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi toplu sözleşme masası sorunların çözümünde kritik bir öneme sahiptir. Sağlık-Sen olarak yetkili olduğumuz sağlık ve sosyal hizmet kolunda hiçbir meslek grubunu, hiçbir ünvanı dışarıda bırakmayacak tekliflerimizle masada olup, çözümün parçası olmak için mücadele vereceğiz. Sağlık Bakanı Sn. Dr. Fahrettin Koca'nın görüşmelerin başlangıcında böyle bir irade ortaya koyması sağlık çalışanları adına umut vericidir. Sayın Bakanımıza bu samimi yaklaşımı dolayısıyla teşekkür ederiz" dedi.

Editör: TE Bilisim