Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay başlatılan ve adına “Beyaz Reform” denilen Ek Ödeme Yönetmeliği’ne tepkiler gelmeye devam ediyor. Sağlık meslek odaları, dernekler ve sendikalardan görüş alınmadan hazırlanan yönetmelik, sorunları bitirmek yerine daha da derinleştirmeye yol açtı. Reform, hekim ve kurumlar arasında ayrım yapılması nedeniyle büyük eleştiriler alıyor.

“AYRIMCILIK DERİNLEŞTİRİLDİ”

Yönetmeliğe bir tepki de hemşirelerden geldi. Konu ile ilgili  açıklama yapan Türk Hemşireler Derneği, yönetmeliğin bir bütün olarak, sağlık çalışanlarının ücretlerini insani bir düzeye çıkarmaktan uzak bir artış sağladığını ifade etti. Dernek, yönetmelik ile eşitsiz ve ayrımcı uygulamaların derinleştiğini ve emeklerinin yok sayıldığının altını çizdi.

“BU YÖNETMELİKTEN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİN”

Çıkartılan yönetmelik ile sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğu anlayışından uzaklaşıldığını vurgulayan Türk Hemşireler Derneği, “Sağlığı değil hastalığı, sağlığı korumayı geliştirmeyi değil hastalığı tedavi etmeyi, insana değil girişimlere odaklanmayı teşvik eden, hemşirenin emeğinden bağımsız, emekliliğe yansımayan ödeme sisteminden bir an önce vazgeçilmelidir” açıklamasında bulundu.


Kaynak: Milli Gazete

Editör: TE Bilisim