Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, sağlık çalışanlarına idareciler tarafından sendika baskısı yapıldığını iddia ederek, “Çalışanları çocukları ile tehdit edecek kadar aşağılıklaşan şahsiyetsizler… Her meşru platformda hesap vereceksiniz” dedi.Haber: Oğuzhan EkeFarklı sağlık kurumlarında çalışan personele, kurum idarecileri tarafından, sendika üyeliği hakkında baskı yapıldığı iddiası üzerine Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı. Kurum idarecilerine seslenen Özübek, çalışanlara baskı yapılmaması için çağrıda bulundu. Hastane ismi de veren Özübek, yargıyı işaret etti. Açıklamanın satır başları şöyle:

 “SENDİKACILIĞA MERAK SARIP AÇIKÇA SUÇ İŞLEMEKTEDİRLER”

“Türk Sağlık-Sen olarak sendikal rekabete her zaman var olduğumuzu açıkça ilan etmişizdir.

Çalışanları hangi sendika olursa olsun çalışmaları ile ikna eder üye yapar veya çalışanlar sendikaları kendilerine göre değerlendirir gider ve üye olurlar. Bu durum bizim başımızın tacı olduğu gibi sendikacılığında doğru, makul ve ahlaki olan düzenidir. Fakat görüyoruz ki devletin makamında oturanlar birilerine diyet borçları varmış gibi kraldan çok kralcılık yaparak 15 mayıs yaklaşırken yine sendikacılığa merak sarıp açıkça suç işlemektedirler.”

“YÖNETİCİLER SENDİKACILIĞI KOLTUKLARINA SIĞDIRMAYA KALKMASINLAR”

“Çalışanları çocukları ile tehdit edecek kadar aşağılıklaşan, yaptığımız üyelikleri birilerine haber vererek devletin imkanlarını malum senin hizmetine sunan şahsiyetsizler, çalışanlara aleni baskı yaparak makamların gücünü kullanan tüm yöneticiler hepinizi tek tek biliyoruz ve not ediyoruz. Hukuk önünde de olmak üzere her meşru platformda hesap vereceksiniz.  Biz yıllardır söylüyoruz yöneticiler işini yapsın, sendikacılığı koltuklarına sığdırmaya kalkmasınlar. Malum sen için çalışmaya çok hevesliler ise istifa edip, temsilci olsunlar ve çalışınlar.”

“İNSANLAR İSTEDİKLERİ SENDİKALARA ÜYE OLSUNLAR”

 47 yaşındaki hemşire kalbine yenik düştü 47 yaşındaki hemşire kalbine yenik düştü

“Mudurnu Devlet Hastanesi, Gerede Devlet Hastanesi, İzzet Baysal Devlet hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere bu işlere tevessül edenler sizi son kez uyarıyorum. Kirli ellerinizi sendikacılıktan çekin. Bırakın insanlar istedikleri sendikalara üye olsunlar. İl genelinde yetkiyi almak üzere olduğumuz şu günlerde bunların böyle kudurmasını anlıyorum ama hazmedecekler. Çalışanı tehdit etmeyecekler. Çalışanlar adına hiçbir şey yapmayınca idareciler ile sayı anlamında ilerleme kaydederken, sendikacılığı çamurlaştıranlar kaybedeceksiniz.”

“NE SİNERİZ NE DE GERİ DURURUZ”

“Biz sizin bu yaptıklarının nedeniyle ne sineriz ne de geri dururuz . Azim ve kararlıılğımızı daha da arttıracağız. Bolu’da görev yapan tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına da açık çağrımdır.

Bunların kendileri korkak ve sinik tiplerdir. Birilerinin gölgesinde, koltukların akasında sendikacılık yaparlar korkmayın. Gereken cevabı verin. Hadlerini bildirin biz hepinizin yanınızdayız. Bunlara karşı gerekeni ve hak ettiklerini yapacağız.”

 

 

Editör: TE Bilisim