Halk arasında genel olarak mutluluk çubuğu olarak bilinen penis protezi, sertleşme sorunu tedavisi için cerrahi bir operasyonla yapılan bir tedavi yöntemi olmaktadır. Bu tedavi ereksiyon hapları ve vakum cihazları gibi enjeksiyon tedavisi ve benzeri tedavilere cevap alınmaması halinde ereksiyon probleminin kalıcı ve tek çözümü olarak öne çıkmaktadır. Özellikle şeker hastalarında ve bu kanser türünün gerçek tedavisi sonrasında sık görülen bir problem olan sertleşme bozukluğunun en etkili tedavi yöntemi olmaktadır.

Penis protezi ameliyatları farklı bir durum oluşmadığı sürece yaklaşık olarak 1 ve 1,5 saat k adar sürede tamamlanır. Hastanın penisinde mevcut olarak bulunan süngerimsi dokuların ameliyat sonucunda boşalan kanallara silindir şeklinde 2 adet mutluluk çubuğu yerleştirilerek işlem yapılmaktadır.



Mutluluk Çubuğu Nedir?
​​​​​​
Penisin boyu ameliyat esnasında hekim tarafından ölçüm çubuğu ile ölçüm yapılır ve hastanın anatomisine göre ve penis boyun göre en uygun olan protez takılmaktadır. Silindirler tamamen deri altına gizlenir ve dışarıdan kesinlikle fark edilmeyen bir şekilde özel bir cerrahi operasyonla uygulanır. Oldukça doğal bir görünüme sahip olmaktadır. Merak edilen konular arasında yer alan mutluluk çubuğu nedir sorusunun en doğru cevabı penis protezi olmaktadır.

Mutluluk Çubuğu Fiyatları

Penis protezi ameliyatı olmak isteyen hastalar için Sosyal Güvenlik Kurumu kısmi bir ödeme yardımı imkanı sunmaktadır ve bu sayede ameliyatlarını gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında kısmi ödeme şartları mevcut olmaktadır. Mutluluk çubuğu taktırmak isteyen hastalar bu tedavi için uygun olup olmadıklarına dair bir üroloji hekimine danışarak bilgi sahibi olarak daha doğru karar vermelidir.

Mutluluk Çubuğu Çeşitleri

Tek parçalı bükülebilir mutluluk çubuğu diğer adı ile penis protezi
İki parçalı yarı sert mutluluk çubuğu veya penis protezi
Üç parçalı şişirilebilir mutluluk çubuğu veya penis protezi çeşitleri mevcut olmaktadır. Ayrıca her mutluluk çubuğunun farklı boy ve çaplara sahip olma özellikleri de mevcut olmaktadır.

Kimlere Uygulanır?
 
Sertleşme sorunu tedavisi yaşayan hastalar için günümüz dünyası teknoloji gelişmeleri ile birlikte yeni tedavi yöntemleri artarak devam etmektedir. Ancak, hazır şekilde mevcut olan penil protez uygulamaları kalıcı ve kesin tedavi sunduğu için en son tedavi seçeneği olarak yerini korumaya devam etmektedir. Mutluluk çubuğu;
İlaç tedavisi ile fayda elde etmeyen
Daha öncesinde özellikle prostat kanseri ve benzeri penisin sinir ve damarsal sorunu meydana gelmiş ameliyat, ışın tedavisi almış hastalarda 
Kullanılacak ilaç ya da işleme gerek kalmadan, kesin ve daimi çözüm arayışında olan kişilerde mutluluk çubuğu uygulaması mevcut olmaktadır. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.

Editör: TE Bilisim