Çalışma saatleri kısalacak mı, mesai saatleri değişiyor mu araması, Bakan Bilgin'in açıklaması sonrası gündeme geldi. Bakan Bilgin, katıldığı programda çalışma saatlerinin fazla olduğunu vurgulayarak mesai saatlerinin değişmesi gerektiğini vurguladı. Peki çalışma saatleri 6 saat olacak mı? Mesai saati düşecek mi? Bakan Bilgin'den açıklama...

ÇALIŞMA SAATLERİ 6 SAAT OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı programda mesai saatlerinin değişmesi gerektiğini söyledi. Teknolojinin gelişmesi ile çalışma saatlerinin de kısalması gerektiğine vurgu yaptı. Bakan Bilgin konuşmasında şu sözleri kullandı:

3 bakan haricinde hiçbir bakanın yeri garanti değil 3 bakan haricinde hiçbir bakanın yeri garanti değil

"Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi. Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır."

MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Bakan Bilgin, günümüzde bu konunun tartışılması gerektiğine değindi. Çalışma saatlerinin 1 Mayıslarda tartışılması gereken bir konu olduğunu söyledi. Çalışma saatlerinin hâlâ sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalmasının olmayacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız." dedi.

İNGİLTERE'DE 5 SAAT DENEMESİ YAPILIYOR

Bakan Bilgin, İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildiğine ve  artık 5 saat denelerinin yapılmaya başladığına vurgu yaparak, "Dünyanın birçok yerinde, bu çalışmalar yapılıyor. 1 Mayıs'ta bunları düşünerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim