Liposuction ile karın, üst kollar, kalçalar, uyluklar ve boyun gibi vücudun belirli bölgelerinden fazla vücut yağının alınmasını amaçlar.

Clinic care center ile liposuction işlemi farklı tekniklerle gerçekleştirilebilir. Plastik cerrah, hastanın tedavi hedeflerine, alınacak yağın alanına ve hastaların geçmişte başka liposuction prosedürleri geçirip geçirmediğine göre en uygun tekniği seçecektir.

İşlem sırasında plastik cerrah, etkilenen bölgeye ağrı kontrolü ve kan damarı daralması için belirli ilaçlar enjekte eder. Daha sonra ciltte küçük kesikler (insizyonlar) yapılır.

Plastik cerrah bu kesilerden deri altına kanül adı verilen ince bir tüp yerleştirir. Kanül, vücuttaki yağ ve sıvıları emen bir vakuma bağlanır. Alınan vücut sıvısı intravenöz bir hat aracılığıyla doldurulabilir.

Liposuction'dan sonra cilt genellikle kendini yeni konturlara göre şekillendirir. Hastanın cilt tonu ve cilt elastikiyeti iyiyse, işlemden sonra cildin pürüzsüz görünmesi muhtemeldir. Aksine, hastanın cildi ince ve daha az elastikiyete sahipse, tedavi edilen bölgelerdeki cilt gevşek görünebilir.

 Liposuction selülit çukurlaşmasını veya diğer cilt yüzeyi düzensizliklerini iyileştirmeye yardımcı olmaz. Ayrıca, çok miktarda fazla yağın alınması gerekiyorsa, kan kaybı olasılığı arttığından liposuction tüm yağ birikimini aynı anda tam olarak alamaz. Bu prosedür, uzman plastik cerrahların yakın gözetimi altında güvenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Liposuction ve karın germe, her birinin bir cerrah tarafından gerçekleştirilmesi ve her birinin anestezi gerektirmesi açısından benzerdir. Bununla birlikte, her bir prosedür arasında liposuction veya karın germe işleminin sizin için doğru olup olmadığına karar verirken dikkate alınması gereken önemli farklılıklar vardır.

Liposuction, vücudun diyet ve egzersize yanıt vermeyen bölgelerindeki yağları almak için kullanılır:

  • Karın bölgesi
  • Üst kollar
  • Kalçalar
  • Baldırlar ve ayak bilekleri
  • Göğüs ve sırt
  • Kalçalar ve uyluklar
  • Çene ve boyun
  • Ayrıca liposuction bazen meme küçültme veya jinekomasti tedavisi için de kullanılabilir.

Kaynak: https://cliniccarecenter.com/

Editör: TE Bilisim