personel sağlık net

Bakan Özhaseki: Her ay 10-15 bin evi teslim edeceğiz Bakan Özhaseki: Her ay 10-15 bin evi teslim edeceğiz

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Dr. Senem Keser, sağlık ocağının içindeki panolara yazdığı yazılar nedeniyle hakkında açılan soruşturma sonrası açığa alındı.
YAZILAR KALDIRILDI
Aile hekiminin paylaşımlarını Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar, sosyal medya hesabına taşıdı. Eskişehir Valiliği ve Sağlık Bakanlığını da paylaşımında etiketleyerek aile hekimini fişleyen Akar, yetkilileri göreve çağırdı. Akar'ın paylaşımından kısa bir süre sonra aile hekiminin görev yaptığı Alanönü Aile Sağlığı Merkezi'ne İl sağlık Müdürlüğü'nden ekip gönderildi. Yazılan yazılar fotoğraflanıp belgelendikten sonra silindi. Aile hekimi Senem Keser hakkında da soruşturma açıldı. Soruşturmanın ardından ise Aile Hekimi Keser görevinden açığa alındı.
DESTEK YAĞMIŞTI
Aile Hekimi Senem Keser'in, Alanönü Aile Sağlığı Merkezi'nde yazdığı yazıları sosyal medya hesabından paylaşan Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar'a tepki yağmıştı. Sosyal medya takipçileri aile hekimine destek mesajları ile duygularını dile getirmişti. Aile Hekimi Senem Keser'e bir destek de Eskişehir Bilecik Tabip Odası’ndan (ETBO) geldi.
İHBAR KABUL EDİLDİ
ETBO Başkanı Muharrem Şenel yaptığı açıklama ile Aile Hekimi Senem Keser’e destek çıkarak başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. Başkan Şenel, “Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Senem Keser’in yazılarını fotoğraflayıp sosyal medyada provakatif bir şekilde paylaşan Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanının paylaşımını Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ihbar kabul etmiş olup; meslektaşımız hemen karakola ve Sağlık Müdürlüğüne çağrılmış, acilen adli ve idari soruşturma açılmıştır. Adli soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılan arkadaşımız ne yazık ki Sağlık Müdürlüğünce görevinden açığa alınmıştır” dedi.
SORUŞTURMAYI KINIYORUZ
“Biri toplumuzun gönlünde olumlu, diğeri hafızamızda olumsuz iz bırakan sözler üzerinden düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı olarak anlam çıkarmak, ayrıca deprem bölgesindeki çadırların yağmur sularının basması tüm basında haber olarak yayınlanmışken, bu yazıyı da daha yürürlüğe girmemiş dezenformasyon yasası kapsamındaki suçlar içine sokmaya çalışmak, açıkça suç yaratmaya çalışmaktır” diyen Şenel, “Ayrıca sosyal medyada paylaşıldıktan 2-3 saat sonra yıldırım hızıyla Ankara’dan müfettişlerin gelip meslektaşımızın hemen açığa alınması da dikkat çekicidir. Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak Dr. Senem Keser'in ifade özgürlüğü kapsamındaki yazıları nedeniyle başlatılan soruşturmaları kınıyoruz. Meslektaşımızın derhal görevine iade edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim