personel sağlık

Okuyucumuzdan gelen mail ( [email protected] )

36.000 Sözleşmeli Sağlık Personeli (4924) İstihdamı Resmi Gazete'de 36.000 Sözleşmeli Sağlık Personeli (4924) İstihdamı Resmi Gazete'de

SAĞLIK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI NEDEN HALA AÇIKLANMIYOR
1) Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavında Diğer Kurumlara göre Geriden Geliyor
Bilindiği üzere her kurum mevzuata göre görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı yapmaktadır. Kurumlar belli bir süre içerisinde gerekli  bilgilendirmeler yaparak sınava girecek olan personelleri en kısa zaman içerisinde takvimleri bildirip sınav tarihi, mülakat tarihi, başarı sırası, atanmaya hak kazananlar diye ilan ederler. Bu süreç Sağlık Bakanlığında çok geç işlemekte olup, sınava giren personeller resmen müzdarip bırakılmakatadır.
2) Sınav Takvimi ile İlgili İşleyiş Personellerin Çilesi Olmuş Durumda

20.05.2023 tarihinde yapılan görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının başarı sıralamaları 07.09.2023 tarihinde yayınlanmış ve sözlü mülakatlar ünvan değişikliği için 02-13 ekim 2023 tarihleri arasında yapılmıştır. Yapılan sözlü mülakatların sonuçları şu ana kadar henüz açıklanmamıştır. Zaten yazılı sınav süreci ile birlikte oldukça ağır ilerleyen 
süreç, mülakat aşamasında da ağır ilerlemektedir. Bu durum sınavlara giren personeli huzursuz etmektedir.  Sınavlara girenler bu belirsiz sürecin en kısa sürede bitmesini beklemektedirler.
3. Sağlık Personeli Bakanlıktan Acilen  Açıklama Beklemektedirler.
Mülakat sonuçlarının  acilen açıklanmasını bekleyen çalışanlar, sürecin uzaması halinde farklı düşüncelere sahip olmaktadır. Sağlık Bakanlığının sınav sürecinde uyguladığı takvim gözden geçirilmeli, sınava giren personeller bu konuda gerekli merciilerden açıklama beklemektedirler.

Editör: Sercan Yılmaz