Sağlık Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sonuçları biran önce yayınlanmalıdır

2024 yılı Mayıs Ayı Sertifikalı Eğitim Programı Başvuruları 2024 yılı Mayıs Ayı Sertifikalı Eğitim Programı Başvuruları

personel sağlık 

Sağlık Bakanlığı tarafından kadrolu personele yönelik 20.05.2023 tarihinde yapılan görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının başarı sıralamaları 07.09.2023 tarihinde yayınlanmış ve sözlü mülakatlar ünvan değişikliği için 02-13 ekim 2023 tarihleri arasında yapılmıştır.

Yapılan sözlü mülakatların sonuçları şu ana kadar henüz açıklanmamıştır. Zaten yazılı sınav süreci ile birlikte oldukça ağır ilerleyen süreç, mülakat aşamasında da ağır ilerlemektedir.

Bu durum sınavlara giren personeli huzursuz etmektedir.  Sınavlara girenler bu belirsiz sürecin en kısa sürede bitmesini beklemektedirler.

Sınav Gerekli ?

Kamuda bir çok kurum hem görevde yükselme hemde unvan değişikliğinde sınavsız atama yapmakta iken Sağlıkta sınavla atama yapılması ayrı bir adaletsiz durumdur. 

Örneğin belediyede bir düz memur daha sonra mühendisliği bitirirse her hangi bir sınava girmeden mühendis olarak atanabiliyor. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda MEB hizmetlileri sınavsız memur yapmıştı. Kamuda birçok örnek mevcut. Sınav sağlık çalışanlarına eziyetten başka bir şey değil. Polis memuru sınava girmeden nüfus müdürlüğüne memur, veri hazırlama memuru sınava girmeden zabıta olabiliyor. 

Bizde ise lise mezunu sağlık teknisyeni 2 yıllık yüksek okul okuduğu zaman sınava girmek zorunda.. 

Editör: Sercan Yılmaz