KYK kız  öğrenci yurdunda kalan bir öğrencinin  sosyal medya hesabından paylaştığı video  Gümüşhane gündemine oturdu. Şehrin Basınından siyasetçisine, sağlıkçısından esnafına her kesimin tepki gösterdiği görüntülere Gümüşhane Sağlık İl Müdürü Necip Yemenici ve Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut da sessiz kalmadı.

Konuyla ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Necip Yemenici,112 Acil hattının sağlık ihtiyacı dışında kalan sebeplerle aranılarak meşgul edildiğini ve bu durumun ihtiyaç sahibi hastalara zamanında ulaşılması sürecinde ciddi zaman kayıplarına sebep olduğunu söyledi.

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem!

Acil durumlarda saniyelerin hastalar için ne kadar kıymetli olduğuna dikkat çeken Yemenici, “Hasta vatandaşlarımızın en hızlı ve güvenilir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşabilmesinde oldukça önemli bir rolü olan 112 Acil Hattı ne yazık ki sağlık ihtiyacı dışında kalan sebeplerle aranılarak meşgul edilmekte ve bu durum ihtiyaç sahibi hastalarımıza zamanında ulaşılması sürecinde ciddi zaman kayıplarına sebep olmaktadır.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü olarak, halkımıza; kaliteli ve çağın gereklerine uygun acil sağlık hizmeti sunumu için gereken her türlü çabayı göstermekteyiz. Acil durumlarda saniyeler çok önemlidir.112 çağrı merkezine arayan kişilerin asılsız çağrılarla ambulansı gereksiz meşgul etmesi, doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi vb. nedenler maalesef ambulansların vakalara ulaşımını zorlaştırmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını 112’yi gereksiz meşgul etmemelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Gümüşhane Sağlık-Sen Şube Başkanı Engin Karabulut ise sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda, “İnsan hayatını kurtarmak için gece gündüz demeden çalışan, dakikalarla yarışan 112 ekiplerini sırf sevgilisi ile buluşmak için arayan ve gereksiz meşgul eden bu kişi hakkında gerekli şikâyetleri yapıp konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaşımının ardından Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Karabulut, “Sağlık-Sen Genel Merkezini konuyla ilgili bilgilendirerek, suç duyurusunda bulunmak istediğimizi belirttik. Genel Merkezimizden haber bekliyoruz, gerekeni yapacağız” dedi.

Kaynak: