Konut fiyatı bir yılda yüzde 12 düştü Konut fiyatı bir yılda yüzde 12 düştü


Hayat pahalılığının devam ettiği bir dönemde vatandaş tatil yapmaya hasret kalırken, meclis tartışmaların odağında yaz tatil dönemine girdi. Memur ve emekli kesimi yapılan zamlardan dolayı memnun olmadı. Tartışmaların alevi bir an bitmedi ve buna rağmen zamlarında arasında bulunduğu yasa tasarısı meclisten geçti.

Yasa tasarısı içinde ek MTV, depremzedeler için yapılan yardım ve daha birçok konu yer aldı. Tasarının kabul edilmesine karşın tartışmaları halen tazeliğini koruyor. Özellikle de emekli yapılan zam sonrası hayat pahalılığından dem vuruyor.

Zamlar, vatandaşın parasını eritti
Katma Değer Vergisi (KDV) ve harçlara getirilen zam bir anda ülke gündemine yerleşti. Henüz yeni maaşları bile almayan işçi ve emekli kesimi, paralarının eridiğini söylüyor. Buna karşın döviz kurunda yaşanan oynaklık fiyatları daha zamlı hale getiriyor.

Enflasyonun hızında düşüş yaşansa da halen yüksek kalmaya devam ediyor. Çift haneli enflasyon çarşı pazarda daha çok hissediliyor. Otomotiv ve konut sektörü enflasyonu artıran en büyük etmen olarak dikkat çekiyor.

Meclis, tatile girdi
Ek Bütçe Kanun Teklifi’nin onaylanmasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girdi. 1 Ekim’e kadar meclis kapalı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla onaylanan 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif, mecliste kabul görerek yasalaştı.

Teklifin yasalaşmasıyla birlikte bütçe toplamda 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin lira ödenek olarak açıklandı. Teklif ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katkı veren tüm paydaşlara teşekkür ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilisim