Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “85 milyon olarak hepimizin birinci önceliği evlatlarımızın geleceğidir. Eğitim meselesinde, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm paydaşların, yapıcı eleştirilerine açığız” dedi.

Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor

personel sağlık net / özel haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Yapılacak zammın tüm öğretmenler için hayırlı olmasını dileriz. Sağlık çalışanları olarak  öğretmenlerimizin % 25 değil % 100'ü hak ettiğini düşünüyoruz.
Öğretmenlere verilen % 25 ek ders ücretine karşın sağlık personeli son toplu iş sözleşmesi ile nöbet için saatlik sadece 5 tl iyileştirme yapıldı
Kamu işçisi ile arasındaki uçurum kalkması için mevcut sağlık personeli nöbet ücretlerine  % 200 ila % 350 arasından zam yapılması gerekiyordu. 
Ancak nöbet ücretlerinde beklenen artış olmadı. 24 saatlik nöbette nöbet parasının zatan büyük çoğunluğu yol, yemek ve diğer zaruri ihtiyaçlara gitmektedir. 

En fazla nöbet ücreti alan uzman hekimler kamu işçisinden daha düşük nöbet ücreti alıyor

2023 yılı güncel sağlık personeli nöbet ücretleri için tıklayın

Editör: TE Bilisim