Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması halinde bakan olma ya da bürokraside önemli göreve gelme beklentisiyle milletvekili adayı olmayan CHP ve İYİ Parti'nin ağır topları hayal kırıklığına uğradı.

Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti

En az 301 vekil hesabı yapan ve bakanlar istifa etmek zorunda oldukları için Meclis'te vekil kaybı yaşamak istemeyen Millet İttifakı liderleri, bakan olarak düşündükleri isimleri aday listelerine koymamıştı.

Seçimin ilk turunu Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 5 puanlık bir farkla önde bitirmesinin ardından şoka uğrayan bu isimler umudunu ikinci tura bağladı.

CHP VE İYİ PARTİ'NİN ÖNEMLİ İSİMLERİ TBMM DIŞI KALDI

CHP'de Adalet Bakanlığı için adı geçen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı için düşünülen Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Enerji Bakanlığı için adı geçen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın aday olmamıştı.

Yine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de aynı beklentiyle milletvekili listelerine girmemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bakanlık için düşündüğü isimleri listelere almamıştı. Bu isimler arasında İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan

Editör: TE Bilisim